Farming Simulator 2013 Classics Pack

Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby Bartek5455 » Wed May 01, 2013 10:34 am

Witam serdecznie. To mój pierwszy post, zatem za ewentualne błędy z góry przepraszam.
Mam problem z podaną w tytule paczką stworzoną przez GIANTS Software. Po
uruchomieniu gry nie mogę znaleźć modyfikacji nawet po wrzuceniu modu do folderu "mods"
Co ciekawe zauważyłem że w pliku "moddesc" są źle podanie typy obrazów wyświetlanych w grze.
Pozmieniałem zakończenia nazw z .png na .dds, ale to nie pomogło. Co jeszcze muszę zrobić, aby móc
delektować się nowo ściągniętą paczką?
Z góry dziękuję za pomoc.
Bartek5455
 
Posts: 9
Joined: Tue Apr 30, 2013 3:16 pm

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby miniek_12 » Wed May 01, 2013 10:43 am

to jest mod który sam się instaluje podobnie ja wszystkie z głównej strony granti"sa. Jak zrbić żeby się sam zainstalował . To proste kliknij 2 kronie w ikonke modu.
miniek_12
 
Posts: 57
Joined: Sat Apr 06, 2013 10:02 am

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby Bartek5455 » Wed May 01, 2013 1:37 pm

miniek_12 wrote:to jest mod który sam się instaluje podobnie ja wszystkie z głównej strony granti"sa. Jak zrbić żeby się sam zainstalował . To proste kliknij 2 kronie w ikonke modu.


No właśnie tak zrobiłem i po uruchomieniu sprawdziłem log, gdyż coś się nie zgadzało.
Oto fragment z logu:

GIANTS Engine Runtime 5.0.1 (build date: Oct 18 2012)
Copyright (c) 2008-2012, GIANTS Software GmbH (www.giants-software.com), All Rights Reserved.
Copyright (c) 2003-2012, Christian Ammann and Stefan Geiger, All Rights Reserved.
Application: FarmingSimulator2013
Main System
Core(s): 4 @ 2.1 GHZ
OS: Windows NT 6.1 32-bit
Physics System
Driver: NVIDIA PhysX Runtime
Version: 2.8.3
Thread(s): 2
Input System
Keyboard enabled
Mouse enabled
Gamepad/Joystick disabled
Force Feedback disabled
Sound System
Driver: OpenAL
Version: 1.1
Device: Generic Software
Max. sources: 256
Render System
Driver: OpenGL
Card Vendor: NVIDIA Corporation
Renderer: GeForce GT 330M/PCI/SSE2
Version: 3.1 NVIDIA 188.64
max_texture_layers: 8
OpenGL initialization successful
Hardware Profile
Level: Medium (auto)
View Distance Coeff: 1.000000
Shadow Quality: 1.000000
Skip Mipmaps: 1
LOD Distance Coeff: 1.000000
Terrain LOD Distance Coeff: 1.000000
Foliage View Distance Coeff: 1.000000
Farming Simulator 2013
Version: 1.3.0.0 RC4
Available Languages: pl
Language: pl
Game vehicle types loaded
Mod directory: C:/Users/Bartek.user-Komputer/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods
Load mod: atv
Load mod: ClaasCarat180TD
Load mod: ClaasLexion770TT
Error: Unsupported mod description version in mod ClaasLexion770TT
Load mod: ClaasQuantum3800k
Load mod: ESLimiter
Load mod: FarmingSimulator2013ClassicsPack
Error: Unsupported mod description version in mod FarmingSimulator2013ClassicsPack
Load mod: Fendt380GTATurbo
Load mod: HirableTools
Load mod: JD_6630_Premium
Load mod: JF_FCT1060_ProTec
Error: Unsupported mod description version in mod JF_FCT1060_ProTec
Load mod: placeable_strawPowerPlant
Load mod: PoettingerMexOk
Load mod: ReischRD80
Load mod: speedCamera
Load mod: ToggleTipSide
Load mod: ZZZ_manualIgnition

Byłbym wdzięczny, jakby udało się to naprawić.
Próbuję samodzielnie temu zaradzić, ale na razie nic to nie dało. :shock:
Bartek5455
 
Posts: 9
Joined: Tue Apr 30, 2013 3:16 pm

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby katisavan » Wed May 01, 2013 2:33 pm

Czesc Bartek!
Nie jestem specjalista ale na moje oko masz trzy bledy:
Error: Unsupported mod description version in mod ClaasLexion770TT
Error: Unsupported mod description version in mod FarmingSimulator2013ClassicsPack
Error: Unsupported mod description version in mod JF_FCT1060_ProTec
Najlepiej usun je i " FarmingSimulator2013ClassicsPack" wrzuc jeszcze raz. Moze to cos da. "?"
Pozdro.
katisavan
 
Posts: 18
Joined: Sat Feb 16, 2013 12:59 pm

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby miniek_12 » Wed May 01, 2013 5:55 pm

ja też mam classics"a i te dwa mody co mu niedziałają a mi chodzi.
miniek_12
 
Posts: 57
Joined: Sat Apr 06, 2013 10:02 am

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby MichałK » Fri May 03, 2013 12:53 am

Patche poinstalowane? Bo widzę, że ostatni nie jest zainstalowany.
Z tego co pamiętam Lexion bez zainstalowanego patcha nie chciał działać.
Czekam na odpowiedź ;).
Pozdrawiam,
MichałK
You can't always get what you want
But if you try sometime you find
You get what you need

http://ls-forum.pl
User avatar
MichałK
Moderator
 
Posts: 45
Joined: Sun Sep 02, 2012 11:39 pm
Location: Poland, Łódź

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby Bartek5455 » Fri May 03, 2013 7:08 pm

MichałK wrote:Patche poinstalowane? Bo widzę, że ostatni nie jest zainstalowany.
Z tego co pamiętam Lexion bez zainstalowanego patcha nie chciał działać.
Czekam na odpowiedź ;).
Pozdrawiam,
MichałK

Na jednej grze mam ponad dobę, szkoda mi było wywalać to tylko ze względu na
nową wersję gry, a poza tym próbowałem zainstalować tą poprawkę, tylko że albo
wywalało, że muszę mieć uprawnienia administratora albo że nie mam zainstalowanej gry.
Bartek5455
 
Posts: 9
Joined: Tue Apr 30, 2013 3:16 pm

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby MichałK » Fri May 03, 2013 8:01 pm

A save się nie zapisze?
Co do instalacji patcha, spróbuj zainstalować inną wersję językową patcha.
Gra oryginalna?
You can't always get what you want
But if you try sometime you find
You get what you need

http://ls-forum.pl
User avatar
MichałK
Moderator
 
Posts: 45
Joined: Sun Sep 02, 2012 11:39 pm
Location: Poland, Łódź

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby Ziuta » Sat May 04, 2013 9:42 am

Do tej paczki jak i do wszystkich modów które wychodzą i będą wychodzić po wydaniu patacha v1.4 jest on właśnie wymagany i bez niego niektóre mody nie uruchomią się wcale a inne mogą mieć sporo błędów... Jeśli nie możesz doinstalować patcha (btw. nic ci się nie stanie z zapisem, to jest tylko aktualizacja podstawowych plików gry) to zapewne instalowałeś grę z instalki z cdp.pl, w takim przypadku musisz ponownie pobrać tą instalkę ze sklepu na cdp.pl (zaktualizowali ją).
Ziuta
 
Posts: 6
Joined: Sun Apr 17, 2011 10:34 am

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby Bartek5455 » Wed May 08, 2013 3:14 pm

Ziuta wrote:Do tej paczki jak i do wszystkich modów które wychodzą i będą wychodzić po wydaniu patacha v1.4 jest on właśnie wymagany i bez niego niektóre mody nie uruchomią się wcale a inne mogą mieć sporo błędów... Jeśli nie możesz doinstalować patcha (btw. nic ci się nie stanie z zapisem, to jest tylko aktualizacja podstawowych plików gry) to zapewne instalowałeś grę z instalki z cdp.pl, w takim przypadku musisz ponownie pobrać tą instalkę ze sklepu na cdp.pl (zaktualizowali ją).


Tylko że co głupie net mi się rozłącza co godzinę, bo mam internet Aero i ten typ tak ma, a w godzinę zdołam ściągnąć tylko 160 góra 200 mb. Instalka zawiera więcej niż 500 mb, zatem zbyt dużo nie zrobię.
MichalK, zainstalowałem grę z obrazu płyty, ale nie mam pewności czy to oryginał czy pirat.
Sam nie wiem, czy doprowadzę to do ładu, choć nie narzekam :biggrin2:
Bartek5455
 
Posts: 9
Joined: Tue Apr 30, 2013 3:16 pm

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby szparny » Fri May 24, 2013 6:07 pm

Witam serdecznie. To mój pierwszy post, zatem za ewentualne błędy z góry przepraszam.
Mam problem z podaną w tytule paczką stworzoną przez GIANTS Software. Po
uruchomieniu gry nie mogę znaleźć modyfikacji nawet po wrzuceniu modu do folderu "mods"
Co ciekawe zauważyłem że w pliku "moddesc" są źle podanie typy obrazów wyświetlanych w grze.
Pozmieniałem zakończenia nazw z .png na .dds, ale to nie pomogło. Co jeszcze muszę zrobić, aby móc
delektować się nowo ściągniętą paczką?
Z góry dziękuję za pomoc.
Bartek by móc delektować się tym modem musisz po prostu ściągnąć go z tej strony: http://www.farming-simulator.com/dlc-de ... hp?lang=pl oczywiście pobierasz wersję dla Windows gdy ten mod pobierzesz to zwyczajnie go instalujesz i sam wrzuci ci się do folderu "mods" cała filozofia.
Pozdrawiam SzPaRnY
User avatar
szparny
 
Posts: 56
Joined: Sun Nov 11, 2012 11:53 am
Location: Wilkonice

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby Bartek5455 » Fri May 24, 2013 6:39 pm

No chyba nie jestem taki głupi, aby tego nie uczynić. Ściągnąłem mod i patch, i co z tego?! Patch - opornik jeden nie chce się zainstalować, to już z poprawkami do innej gry nie miałem problemu, mogłem zainstalować nawet na koncie użytkownika standardowego. Zresztą jak się nie da to się nie da i wpadłem w pułapkę.
Temat do zamknięcia.
Bartek5455
 
Posts: 9
Joined: Tue Apr 30, 2013 3:16 pm

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby szparny » Fri May 24, 2013 6:41 pm

Ok.
Pozdrawiam SzPaRnY
User avatar
szparny
 
Posts: 56
Joined: Sun Nov 11, 2012 11:53 am
Location: Wilkonice

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby Ziut » Sun May 26, 2013 10:32 am

Patcha v1.4 można zainstalować tylko do gry wgranej z płyty. Nie możesz zapewne go zainstalować bo grę w wersji z patchem v1.3 masz ze sklepu ze strony cdp.pl i jeśli chcesz mieć aktualną grę musisz pobrać instalkę tej gry ponownie ze sklepu (cdp.pl ją zaktualizowali) i zainstalować i już będziesz miał grę z patchem v1.4
Ziut
 
Posts: 172
Joined: Sat Dec 24, 2011 5:08 pm
Location: Polska, Nosków

Re: Farming Simulator 2013 Classics Pack

Postby szparny » Sun May 26, 2013 10:38 am

Dokładnie.
Pozdrawiam SzPaRnY
User avatar
szparny
 
Posts: 56
Joined: Sun Nov 11, 2012 11:53 am
Location: Wilkonice

Next

Return to [LS13]Polish-Forum



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests