Fs 17 - problem z silosem (QQ)

micju34
Posts: 2
Joined: Sat Oct 29, 2016 3:23 pm

Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by micju34 » Sun Oct 30, 2016 9:27 pm

Witam.


Mam problem z silosem do kiszonki. Cały silos opróżniłem z kiszonki i chce na nowo go załadować sieczką, ale się nie da. Cały czas odczytuje, że w silosie jest ponad 5 tyś. kiszonki, a jej nie ma. Objeżdżane było do o koła jak i cały silos, koparką, turem i walcem. I nic
Może ktoś coś poradzi.

Image

User avatar
Misiak
Posts: 73
Joined: Wed Nov 12, 2014 4:54 pm
Location: Morąg

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Misiak » Sun Oct 30, 2016 11:37 pm

Wsypane w tekstury ściany, znajdź w vehicles.xml zmień na zero, albo czekaj na patch.
SuperFarmer 5000

DarHor
Posts: 31
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:15 pm

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by DarHor » Mon Oct 31, 2016 9:34 am

Misiak wrote:Wsypane w tekstury ściany, znajdź w vehicles.xml zmień na zero, albo czekaj na patch.
Działa u Ciebie zmiana tego w pliki? U mnje nie chce później doczytać zapisu

User avatar
Misiak
Posts: 73
Joined: Wed Nov 12, 2014 4:54 pm
Location: Morąg

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Misiak » Mon Oct 31, 2016 4:48 pm

Wklej fragment kod który zmieniłeś.
SuperFarmer 5000

Mamciu
Posts: 3
Joined: Sat Oct 29, 2016 6:52 pm

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Mamciu » Thu Nov 03, 2016 12:30 pm

Było już o tym pisane. Zmiana w pliku gry na 0 kiszonki w silosie nie pomaga. Trzeba czekać na aktualizację. No chyba ze nic z tym nie zrobią.
Z tego co wiem jest mod walca który usuwa kiszonkę.

Image

Oktan
Posts: 59
Joined: Sun Oct 30, 2016 12:56 am

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Oktan » Fri Nov 04, 2016 1:31 am

Adres modu, jak by ktoś potrzebował.

https://www.modhoster.com/mods/lizard-w ... escription

Oshei
Posts: 2
Joined: Fri Nov 04, 2016 8:54 pm

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Oshei » Sat Nov 05, 2016 10:18 am

A powiecie jak to w tym notatniku i ktoś zrobić żeby ta kidzibke usunąć ? Bo włączyłem to w notatniku al jest tyle tych nazw ze nie mogę tego znalesc i co dokładnie trzeba na zero wpisac proszę o odp

M-Michalczyk
Posts: 9
Joined: Sat Nov 05, 2016 1:59 pm
Contact:

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by M-Michalczyk » Sat Nov 05, 2016 2:08 pm

Witam a co mają zrobić gracze z PS4 ? Nie da się grać. A o aktualizacji nic nie słychać. Zapłaciłem za gre 300zł a tu taka lipa.

Oktan
Posts: 59
Joined: Sun Oct 30, 2016 12:56 am

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Oktan » Sat Nov 05, 2016 5:12 pm

Oshei wrote:A powiecie jak to w tym notatniku i ktoś zrobić żeby ta kidzibke usunąć ? Bo włączyłem to w notatniku al jest tyle tych nazw ze nie mogę tego znalesc i co dokładnie trzeba na zero wpisac proszę o odp
W notatniku tego nie zrobisz, trzeba by było zlokalizować KAŻDĄ kupkę kiszonki i jej wartość zmienić na zero.
Drugą sprawą jest to, że plik w którym znajdują się te informacje jest najprawdopodobniej kodowany, tak samo jak plik w którym zapisane jest uprawiane rośliny na polach (trawa,zboża,itd.).
Ale dzięki temu możemy wysypywać wszystko na ziemię,a wysypana hałda może przybrać dowolny kształt

Dla pecetowców jest - mod link do pobrania wyżej.

M-Michalczyk wrote:Witam a co mają zrobić gracze z PS4 ? Nie da się grać. A o aktualizacji nic nie słychać. Zapłaciłem za gre 300zł a tu taka lipa.


Zgadzam się lipa straszna, Ale bez aktualizacji na konsolach nic nie da się jak na razie zrobić.

Ziuta Modding
Posts: 389
Joined: Sun Jul 17, 2016 9:40 am

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Ziuta Modding » Sat Nov 05, 2016 8:19 pm

Sposobem dostępnym w grze na zebranie tego ze ścian jest użycie taśmociągu Lizard'a jak nim przejedziemy po silosie parę razy to wyciągnie to ze ścian.

Oktan
Posts: 59
Joined: Sun Oct 30, 2016 12:56 am

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Oktan » Sat Nov 05, 2016 8:42 pm

Ziuta Modding wrote:Sposobem dostępnym w grze na zebranie tego ze ścian jest użycie taśmociągu Lizard'a jak nim przejedziemy po silosie parę razy to wyciągnie to ze ścian.
Świetny pomysł *thumbsup*
Powinno się to udać bez problemu

EDIT:
Niestety nie działa. Sprawdziłem na różne sposoby

Ziuta Modding
Posts: 389
Joined: Sun Jul 17, 2016 9:40 am

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Ziuta Modding » Sun Nov 06, 2016 12:52 pm

Działa na pewno bo sprzedawałem kiszonkę ze wszystkich bunkrów w BGA na Sosnówce i wybrałem wszystkie do 0, tylko musiałem czymś odbierać z taśmociągu bo szybko się napełniał no i ja jechałem sobie w obie strony bliżej ścian żeby na pewno wyłapał wszystko.

btw. mam patcha v1.2.1.1 jak coś

Justyna002
Posts: 7
Joined: Thu Nov 03, 2016 12:02 pm

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Justyna002 » Sun Nov 06, 2016 11:18 pm

U mnie też taśmociąg nie działa :-(

Oktan
Posts: 59
Joined: Sun Oct 30, 2016 12:56 am

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by Oktan » Mon Nov 07, 2016 4:19 am

Ziuta Modding wrote:Działa na pewno bo sprzedawałem kiszonkę ze wszystkich bunkrów w BGA na Sosnówce i wybrałem wszystkie do 0, tylko musiałem czymś odbierać z taśmociągu bo szybko się napełniał no i ja jechałem sobie w obie strony bliżej ścian żeby na pewno wyłapał wszystko.

btw. mam patcha v1.2.1.1 jak coś
Może w Sosnovce dzieła, w Goldcrest Vally niestety nie :sadnew:

User avatar
iwan4672
Posts: 357
Joined: Tue Oct 15, 2013 3:27 pm

Re: Fs 17 - problem z silosem (QQ)

Post by iwan4672 » Mon Nov 14, 2016 3:57 pm

Jest mod załatwiający tą niedogodność, Silo Cleaner. Można go pobrać z poziomu gry. Znajduje się w grupie Beta

Post Reply