[FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Vanquis081
Posts: 260
Joined: Sat Oct 12, 2013 4:31 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Vanquis081 » Wed Dec 02, 2015 8:11 pm

• Model/Object: Fliegl Timber Runner
• Issue: Full bidgy body in base
• Single- or Multiplayer: SP & MP.
• Steps to reproduce: This ridgy body in the base of trailer (arrows blue) keep enter tongs or pliers on the side left or right. I think they should be separate ridgy body as the vertical supports (arrows red).

Image
Vanquish081
PC: - i5 4690 / MSi GTX 760 2gb / G.Skill 16 Gb ram / AsRock H97 Pro4 - :PC

Brumi
Posts: 1
Joined: Sat Dec 26, 2015 11:56 am

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Brumi » Sat Dec 26, 2015 12:09 pm

  • Model/Object: Ursus 15014 tractor + Grimme Rootster 604 sugar beet harvester
  • Issue: attaching these two and taking sharp turns sends the vehicles flying
  • Single- or Multiplayer: both
  • Steps to reproduce:
    1. Attach the said Ursus tractor to the sugar beet harvester.
    2. Turn as sharp as you can.
    3. After a short while they'll do some weird movements, they may even go flying.

Note: I'm using the retail version with the 1.4.1 patch downloaded manually, no mods are in use. This issue has also been present in the previous version as well.

Murph
Posts: 169
Joined: Thu Oct 30, 2014 10:21 am

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Murph » Mon Jan 04, 2016 6:02 am

• Model/Object: All standard harvesters
• Issue: Unable to toggle straw swath on empty harvester, immediately after harvesting canola or corn. The harvester should really remember the previously configured swath setting, and return to it when harvesting (wheat or barley) after (canola or corn), and it should always be configurable if the harvester's hopper is empty. Swath configuration remains blocked with swath disabled until either you quit and restart the game; or harvest some wheat or barley, stop harvesting, configure, resume harvesting. Hypothesis: some flag is not being correctly cleared when the harvester's hopper is emptied. It's an old bug, but makes harvesting multiple crop types in succession needlessly irritating.
• Single- or Multiplayer: Single (probably also Multi, but not tested)
• Steps to reproduce: Harvest some canola or corn, empty the harvester's hopper into a tipper. Harvester with 0 hopper contents and no crop type showing is now unable to enable straw swath. Attempting to toggle it gives an error that "Straw swath is not available for this fruit type!" (or similar). If the harvester was previously configured to produce straw, it will fail to do so if you harvest wheat or barley at this point.
Mac user

Vanquis081
Posts: 260
Joined: Sat Oct 12, 2013 4:31 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Vanquis081 » Mon Jan 04, 2016 9:31 pm

Murph wrote:• Model/Object: All standard harvesters
• Issue: Unable to toggle straw swath on empty harvester, immediately after harvesting canola or corn. The harvester should really remember the previously configured swath setting, and return to it when harvesting (wheat or barley) after (canola or corn), and it should always be configurable if the harvester's hopper is empty. Swath configuration remains blocked with swath disabled until either you quit and restart the game; or harvest some wheat or barley, stop harvesting, configure, resume harvesting. Hypothesis: some flag is not being correctly cleared when the harvester's hopper is emptied. It's an old bug, but makes harvesting multiple crop types in succession needlessly irritating.
• Single- or Multiplayer: Single (probably also Multi, but not tested)
• Steps to reproduce: Harvest some canola or corn, empty the harvester's hopper into a tipper. Harvester with 0 hopper contents and no crop type showing is now unable to enable straw swath. Attempting to toggle it gives an error that "Straw swath is not available for this fruit type!" (or similar). If the harvester was previously configured to produce straw, it will fail to do so if you harvest wheat or barley at this point.


I can change chopper on for wheat, barley, oat, rye,.. all crops with straw. No remember the option for each crop, but I can change to ON when is in OFF.
Vanquish081
PC: - i5 4690 / MSi GTX 760 2gb / G.Skill 16 Gb ram / AsRock H97 Pro4 - :PC

Murph
Posts: 169
Joined: Thu Oct 30, 2014 10:21 am

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Murph » Mon Jan 04, 2016 11:26 pm

Vanquis081 wrote:I can change chopper on for wheat, barley, oat, rye,.. all crops with straw. No remember the option for each crop, but I can change to ON when is in OFF.


Harvest a wheat field with straw enabled. Then harvest canola (which causes it to be disabled). Then try to enable it after harvesting canola (after emptying the hopper), and it will refuse to enable straw again. It becomes impossible to enable straw again until you actually harvest some wheat or barley, and trying to enable it flashes an error on the screen telling you straw is unavailable. So, when changing from canola back to wheat, you have to start harvesting, immediately stop, enable straw, then start harvesting again.

Oat and rye don't exist in the game, so your mods could be causing you to see different behaviour. In the stock game, it is impossible to enable straw immediately after harvesting canola or corn.
Mac user

Vanquis081
Posts: 260
Joined: Sat Oct 12, 2013 4:31 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Vanquis081 » Wed Jan 06, 2016 11:01 pm

Murph wrote:
Vanquis081 wrote:I can change chopper on for wheat, barley, oat, rye,.. all crops with straw. No remember the option for each crop, but I can change to ON when is in OFF.


Harvest a wheat field with straw enabled. Then harvest canola (which causes it to be disabled). Then try to enable it after harvesting canola (after emptying the hopper), and it will refuse to enable straw again. It becomes impossible to enable straw again until you actually harvest some wheat or barley, and trying to enable it flashes an error on the screen telling you straw is unavailable. So, when changing from canola back to wheat, you have to start harvesting, immediately stop, enable straw, then start harvesting again.

Oat and rye don't exist in the game, so your mods could be causing you to see different behaviour. In the stock game, it is impossible to enable straw immediately after harvesting canola or corn.


I don't have this problem, I can enable after harvesting canola.
Vanquish081
PC: - i5 4690 / MSi GTX 760 2gb / G.Skill 16 Gb ram / AsRock H97 Pro4 - :PC

Murph
Posts: 169
Joined: Thu Oct 30, 2014 10:21 am

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Murph » Thu Jan 07, 2016 1:16 am

Vanquis081 wrote:I don't have this problem, I can enable after harvesting canola.


Can you do that with absolutely no mods installed, a 100% stock game, using a profile which has never had mods anywhere near it? Your mention of oat and rye basically invalidates your observations, sorry about that, as your crop mod could very easily change this behaviour (the mod author may have noticed this very bug and found a fix for it, or just the presence of additional crop types could easily change things).

To trigger the bug, you need to try to enable straw swath on an empty harvester that has just finished harvesting canola or corn. Either restarting/reloading the game, or harvesting something else will clear the bug and allow control of straw again, so it must be an immediate thing.

It is 100% repeatable for me, on a completely unmodded game and profile, using the latest version from steam, every single time it flashes a warning in the middle of the screen saying (roughly) "Straw is not available for this fruit type!", despite there being no active fruit type for the harvester (the hopper is empty, and there is a blank space where the fruit icon would normally be). Reload the game, and the erroneous state is cleared; briefly harvest some wheat or barley (with no straw generated, since it is impossible to enable at that instant, which is the key problem here), and the state is cleared.
Mac user

Vanquis081
Posts: 260
Joined: Sat Oct 12, 2013 4:31 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Vanquis081 » Thu Jan 07, 2016 2:53 pm

I have a number of chapters of a game that started in sosnvoka map. I have Acros only, harvested wheat, barley, canola, maize and I had no problem.
Vanquish081
PC: - i5 4690 / MSi GTX 760 2gb / G.Skill 16 Gb ram / AsRock H97 Pro4 - :PC

User avatar
Holle74
Posts: 20
Joined: Mon Oct 15, 2012 11:21 am

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Holle74 » Fri Jan 08, 2016 10:51 am

Image

Patch 1.1.0

06.01.2016

Still hoovering trees in Sosnovka map... :?:

Vanquis081
Posts: 260
Joined: Sat Oct 12, 2013 4:31 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Vanquis081 » Sun Jan 10, 2016 7:08 pm

• Model/Object: ITRunner Container grain.
• Issue: Not soiled.
• Single- or Multiplayer: Both
• Steps to reproduce: Using this dump usually, but not soiled.

Image

P.D.: The beacons not soiled.
Vanquish081
PC: - i5 4690 / MSi GTX 760 2gb / G.Skill 16 Gb ram / AsRock H97 Pro4 - :PC

AlexSuru
Posts: 3
Joined: Fri Jan 15, 2016 5:26 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby AlexSuru » Fri Jan 15, 2016 6:23 pm

• Model/Object: All vanilla maps
• Issue:Tractors ONLY not the tools can be reseted as many times as you want giving players many tractors
• Single- or Multiplayer:Single
• Steps to reproduce:Code:
just tip over a tractor and press "I" and then reset it to your base. Game gives a error that Base is full. Then reset again. Save the game and you will find many tractors in your base and one at the shop. All belonging to you.

AlexSuru
Posts: 3
Joined: Fri Jan 15, 2016 5:26 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby AlexSuru » Fri Jan 15, 2016 6:28 pm

• Model/Object: Sovnoska Map, any tractor/frontloader with log handler
• Issue: Sometimes the logs witch you transport by tractor/frontloader are "attached" to each other causing the tractor to turn unexpected.
• Single- or Multiplayer: Singleplayer
• Steps to reproduce: Cut one tree with your chainsaw. Clean the branches. Cut into smaller logs. Collect one by one the logs with a log handler and try to get to the pool to sell them. Some of the logs will be like connected together.

AlexSuru
Posts: 3
Joined: Fri Jan 15, 2016 5:26 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby AlexSuru » Fri Jan 15, 2016 6:33 pm

• Model/Object: Any Vanilla Map
• Issue: All the pallets from the "Pallet transport missions" have no weight.
• Single- or Multiplayer: Single player
• Steps to reproduce: Just take a pallet transport mission and go with the pallet to one of the weight scales found on map. You will see no weight added to the tractor+pallet fork.

SMDSY
Posts: 76
Joined: Mon Aug 11, 2014 6:57 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby SMDSY » Wed Mar 09, 2016 11:35 pm

• Model/Object:Farmer/Driver
• Issue:Cant really put my finger on it...!!
• Single- or Multiplayer: Single
• Steps to reproduce: God to honest no ide!!
All i can say is that its on a new map https://www.modhoster.com/mods/glenvar-farm--2 that i tested and i whas using Courseplay to have him fertilize the feild.. and he whas heading back to the startpoint of the feild to then go and refill and head back when i found it.. http://pichost.me/2032942/

Buckwtf
Posts: 1
Joined: Wed Apr 13, 2016 6:16 pm

Re: [FS15] Bug Collection Thread v1.4.1

Postby Buckwtf » Wed Apr 13, 2016 6:22 pm

• Model/Object: Kverneland Optima V + Zetor Forterra 150 HD w/1000kg front wt @ Sosnovka field 15
• Issue: Ridgemarkers are not making proper trails
• Single- or Multiplayer: Single
• Steps to reproduce: Sowing corn


Return to “[EN-FS15]Official info/announcements”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest