GIANTS Engine 7.0.0 Przestał działać

MrKatrioPL
Posts: 3
Joined: Thu Dec 28, 2017 8:41 pm

GIANTS Engine 7.0.0 Przestał działać

Post by MrKatrioPL » Thu Dec 28, 2017 8:51 pm

Dzień dobry ! (a może dobry wieczór whatever)

Mam pewien problem z odpaleniem gry Farming Simulator 2017. Gra jest na platformie Steam. Więc problem jest następujący:
Po odpaleniu gry jest normalnie Wczytywanie po chwili wyskakuje błąd, że "GIANTS Engine 7.0.0 przestał działać" i tak w kółko. Z góry uprzedzam, że sterowniki były aktualizowane. Szukałem też pomocy w internecie, ale nic nie było. Umieszczam też logi:

GIANTS Engine Runtime 7.0.0 (15681) 64bit (Build Date: Dec 7 2017)
Copyright (c) 2008-2017, GIANTS Software GmbH (giants-software.com), All Rights Reserved.
Copyright (c) 2003-2017, Christian Ammann and Stefan Geiger, All Rights Reserved.
Application: FarmingSimulator2017
Main System
CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10GHz
Memory: 3936 MB
OS: Windows NT 10.0 64-bit
Physics System
Version: 5.9.5
Thread(s): 1
Input System
Keyboard enabled
Mouse enabled
Gamepad/Joystick enabled
Force Feedback disabled
Audio System
Driver: OpenAL
Version: 1.1
Device: Generic Software
Render System
Driver: OpenGL
Card Vendor: Intel
Renderer: Intel(R) HD Graphics 500
Version: 3.2.0 - Build 21.20.16.4599
Shader Version: 1.50 - Build 21.20.16.4599
Max. Texture Layers: 16
Started 1 threads for threadpool 'Render threadpool'
Hardware Profile
Level: Low (auto)
View Distance Factor: 0.750000
Shadow Quality: 0.000000 Size: 1 Filter-Size: 4
Shader Quality: 0
Skip Mipmaps: 1
LOD Distance Factor: 0.750000
Terrain LOD Distance Factor: 0.750000
Terrain Normal Mapping: Yes
Foliage View Distance Factor: 1.000000
Max dynamic foliage View Distance Factor: 1.000000
Foliage Density: 0.300000
Volume Mesh Tessellation Factor: 1.500000
Tyre Tracks Segments Factor: 0.500000
Max. Number of Shadow Lights: 1
Max. Number of Lights: 512
Max. Number of Lights Per Cluster: 32
MSAA: 0

Testowałem również na dwóch komputerach jednak bez skutku. Będę wdzięczny za pomoc :)

Ziuta Modding
Posts: 341
Joined: Sun Jul 17, 2016 9:40 am

Re: GIANTS Engine 7.0.0 Przestał działać

Post by Ziuta Modding » Thu Dec 28, 2017 10:00 pm

Nie spełniasz minimalnych wymagań sprzętowych dla tej gry...

MrKatrioPL
Posts: 3
Joined: Thu Dec 28, 2017 8:41 pm

Re: GIANTS Engine 7.0.0 Przestał działać

Post by MrKatrioPL » Thu Dec 28, 2017 10:07 pm

Może wyjaśnisz ? Rozwiń wypowiedź.

bigbastek
Posts: 75
Joined: Sun Dec 17, 2017 11:44 am

Re: GIANTS Engine 7.0.0 Przestał działać

Post by bigbastek » Fri Dec 29, 2017 12:03 pm

minimalne wymagania sprzętowe do FS 2017 to:

System operacyjny: Windows 7 SP1 / Windows 8 / Windows 10
Procesor: Intel Pentium 4 2,0 GHz lub odpowiednik AMD
Pamięć RAM: 2 GB
Karta graficzna: zgodna z DirectX 11, posiadająca 1024 MB VRAM i sprzętowe wsparcie technologii Pixel Shader 4.0 (Nvidia GeForce GTS 450 lub ATI Radeon HD 6770 lub lepsze)
Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX 9.0c
Miejsce na dysku twardym: 6 GB
Internet: połączenie internetowe wymagane do gry wieloosobowej

jeżeli masz procesor CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10GHz i zintegrowaną kartę graficzną Intel(R) HD Graphics 500 to raczej brak perspektyw na odpalenie gry


czy pozostałe dwa komputery są równie "mocne"?

MrKatrioPL
Posts: 3
Joined: Thu Dec 28, 2017 8:41 pm

Re: GIANTS Engine 7.0.0 Przestał działać

Post by MrKatrioPL » Mon Jan 01, 2018 8:03 pm

Ale jedno mnie zastanawia... Skoro na Celeronie działają mi normalnie shadery do minecrafta, działa mi AC4 (Assasin's Creed IV), Homefront (na najniższych można normalnie kampanie przejść, tak samo w ac4) a na Pentiumie te gry oraz shadery do minecrafta mi nie działają. Pytanie brzmi: Jakim cudem mi się nie odpala, skoro powinno mi normalnie chodzić. Jeszcze dodam, że Farming Simulator 15 działał mi normalnie.

bigbastek napisał(a):
"czy pozostałe dwa komputery są równie "mocne"?" - Szczerze powiem tak. Na obydwóch komputerach jest Intel(R) HD Graphics, tylko na Celeronie jest Intel(R) HD Graphics 500 próbowałem na obydwóch i nie działa. Chociaż jest jedna róznica w tym, że na Pentiumie jest Windows 8, a na Celeronie, na którym obecnie pisze jest Windows 10.

Spełniam wszystkie minimalne wymagania gry, aczkolwiek zamiast Nvidi mamy tutaj Intel Graphics.

Podaje pełną specyfikację Celerona:
System operacyjny: Windows 10
Procesor: Intel(R) Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10GHz 1.10GHz
Pamięć RAM: 4 GB
Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny, procesor x64
Producent: Acer
Model: Aspire A315-31

Według teorii powinno działać, tylko nie wiem czemu :(

bigbastek
Posts: 75
Joined: Sun Dec 17, 2017 11:44 am

Re: GIANTS Engine 7.0.0 Przestał działać

Post by bigbastek » Tue Jan 02, 2018 7:19 am

Nie sprawdzałem, jakie wymagania mają wspomniane przez Ciebie gry ale w FS17 jest wymagana w karcie graficznej obsługa Pixel Shader 4.0 w FS 15 tego wymogu nie było.
Poczytaj o tym Pixel Shader bo w tym może być pies pogrzebany :(

Może te podpowiedzi pozwolą Ci to sprawdzić:
https://cdppl.zendesk.com/hc/pl/article ... est-zgodna

Powodzenia

Post Reply