Klucz aktywacyjny

Post Reply
Lewy
Posts: 11
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:17 am

Klucz aktywacyjny

Post by Lewy » Wed Jan 17, 2018 11:08 pm

Mam problem. Ja z kolegą chcieliśmy razem pograć w FS17 przez tryb wieloosobowy. Gry na komputerach były instalowane z jednej płyty i klucza. Lecz tu się pojawiał problem. Gdy wybieraliśmy region to wyskakiwalo: "klucz aktywny tymczasowo zablokowany" więc staraliśmy się robić to kilka razy lecz rezultat ten sam. W przyszłości mam planowane mieć nowy komputer więc nie chce stracić gry również dlatego że mam 2 DLC zachowane. Więc jeżeli podczas wyboru regionu wyskakiwalo to samo na 2 kompach to czy ten klucz się zablokował?

iwan4672
Posts: 211
Joined: Tue Oct 15, 2013 3:27 pm

Re: Klucz aktywacyjny

Post by iwan4672 » Thu Jan 18, 2018 9:41 am

Na jednym kluczu nie da rady grać na dwóch komputerach. Niestety, któryś z was musi się postarać o drugi klucz. Na jednym kluczu w dwie osoby multi nie przejdzie.
Co do zakupu drugiego komputera i uruchomienia na nim gry w multi to jak najbardziej uruchomisz multi. Zasada jest taka. Na dwóch komputerach, granie jednocześnie w tym samym czasie nie może być wpisany ten sam klucz, bo jest to odczytywane że grają dwie osoby na jednym kluczu.

Lewy
Posts: 11
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:17 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Lewy » Thu Jan 18, 2018 7:57 pm

Dobra dzieki ale czy sie zablokowal? Jak to moge sprawdzic?

iwan4672
Posts: 211
Joined: Tue Oct 15, 2013 3:27 pm

Re: Klucz aktywacyjny

Post by iwan4672 » Fri Jan 19, 2018 9:58 am

Po prostu zagraj w multi sam. Na przykład załóż swój serwer, lub wyszukaj serwery innych. Jak nie będzie monitu o zablokowaniu klucza, to będzie oznaczało że jest OK.

Ziuta Modding
Posts: 265
Joined: Sun Jul 17, 2016 9:40 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Ziuta Modding » Fri Jan 19, 2018 8:03 pm

Komunikat wyraźnie informuje że klucz został TYMCZASOWO zablokowany... Zazwyczaj jest to na max 1h blokada, jeśli natomiast będziecie nagminnie używali tego samego klucza (nie testowałem ale stawiam że jak komunikat w krótkim odstępie czasowym pojawi się z 10x) to w końcu zablokują klucz permanentnie i nawet SP nie uruchomicie wtedy bo klucza nie będzie się dało aktywować podczas uruchamiania gry.

User avatar
dvapsy
GIANTS Software | QA Analyst
Posts: 80
Joined: Mon Apr 03, 2017 11:32 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by dvapsy » Mon Jan 22, 2018 8:12 am

Tak jak koledzy pisali wcześniej, aby grać w trybie multiplayer każda stacja potrzebuje osobnego klucza. Jeśli bez problemu jesteś w stanie samemu aktywować grę po instalacji albo grać w multi samemu, klucz nie został zablokowany. Jeśli natomiast przez przypadek spowodowałeś permanentną blokadę, skontaktuj się z naszym supportem w języku angielskim w celu odblokowania klucza (support@giants-software.com).
How to post a log file | How to upload images

Lewy
Posts: 11
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:17 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Lewy » Tue Jan 23, 2018 6:54 pm

Dziękuję

Lewy
Posts: 11
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:17 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Lewy » Tue Jan 23, 2018 7:00 pm

Jestescie swietni lecz czy moge sprawdzic jaki jest klucz w plikach .dat jak to mialo miejsce w fs13? Kartka z kodem mi sie zgubila :(.

Lewy
Posts: 11
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:17 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Lewy » Tue Jan 23, 2018 7:07 pm

Najgorsze jest to że to platynowa edycja :(

Ziuta Modding
Posts: 265
Joined: Sun Jul 17, 2016 9:40 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Ziuta Modding » Tue Jan 23, 2018 8:14 pm

Tylko że klucz jest zapisany w tych plikach w formie zrozumiałej tylko dla gry i nie da się go odczytać. Jak zgubiłeś książeczkę z kluczami to pozostaje ci kupić nową kopię gry... Na przyszłość trzeba sobie robić kopie cyfrowe takich rzeczy...

Lewy
Posts: 11
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:17 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Lewy » Tue Jan 23, 2018 8:47 pm

Czy gra by działała po zrzuceniu do pendrive'a i zrzuceniu jej na inny komputer?

Ziuta Modding
Posts: 265
Joined: Sun Jul 17, 2016 9:40 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Ziuta Modding » Wed Jan 24, 2018 5:09 pm

Jeśli to instalator lub obraz płyty będzie to tak, instalacje bez problemu się uruchomi, ale jeśli to pliki gry zainstalowanej to nie.

Lewy
Posts: 11
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:17 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Lewy » Wed Jan 24, 2018 5:25 pm

Skoro instalator bedzie dzialal to czy bedzie wymagane wpisanie klucza po instalacji jak to w przypadku z plyty?

Ziuta Modding
Posts: 265
Joined: Sun Jul 17, 2016 9:40 am

Re: Klucz aktywacyjny

Post by Ziuta Modding » Wed Jan 24, 2018 11:05 pm

Tak, przy uruchomieniu gry, tyle że w przypadku instalatora z wersji cyfrowej jeśli nie masz klucza cyfrowego nie zostanie usunięte zabezpieczenie wymagania płyty i będzie o nią wołało.

Post Reply