FS17 Issue - All vehicles are gone when loading game!?

GunlogDK
Posts: 10
Joined: Thu Sep 27, 2018 5:15 pm

FS17 Issue - All vehicles are gone when loading game!?

Post by GunlogDK » Thu Sep 27, 2018 6:02 pm

Problem...
Everything in game is gone. No vehicles (not a spot on the map!) Have checked there are no grain in stock, no animals at farms.

Have many vehicles both Mods and those from the standard list in the game. Suddenly after loading everything is gone. There is not a single spot on the map.

Have tried to:
put in earlier savegame in folder - but same problem.
Removed all mods - but same problem.

I played last time 00.59 yesterday. Saved the game an now... everything is gone.

What happened? Arrrrch....
Attachments
log.txt
(33.02 KiB) Downloaded 34 times

User avatar
pitstop25
Posts: 74
Joined: Sun Sep 23, 2018 9:03 pm

Re: FS17 Issue - All vehicles are gone when loading game!?

Post by pitstop25 » Sun Sep 30, 2018 10:00 pm

It will be a mod glitch bud. I had the same thing. It took me hours to track down the mod that did it and remove it. For me and for youtuber Daggerwin it was the 10-meter wide roller but I know there are many mods that have been known to do the same thing. Unfortunately, I could not get it back how it was and I had to start all over again because the save from the auto backup mod that I use was also broken.
What do you call a cow after she has given birth? Decaffeinated

GunlogDK
Posts: 10
Joined: Thu Sep 27, 2018 5:15 pm

Re: FS17 Issue - All vehicles are gone when loading game!?

Post by GunlogDK » Thu Oct 04, 2018 9:39 pm

About 10-m roller.
So it is not enough to uninstall the mod?

User avatar
BlackFox403
Posts: 46
Joined: Wed Feb 17, 2016 3:49 am

Re: FS17 Issue - All vehicles are gone when loading game!?

Post by BlackFox403 » Sun Oct 07, 2018 5:13 pm

GunlogDK wrote:
Thu Oct 04, 2018 9:39 pm
About 10-m roller.
So it is not enough to uninstall the mod?
If you remove the mod, the game will notify you that a mod(s) is missing from the folder but you can still load. So if it still produces the same issue and vehicles are missing after removing the suspected mod, then it is more than one mod.

You can also manually make changes and remove the mod entry from your "vehicles.xml" file. In the file "vehicles.xml" for that save folder, you can find the mod in question and "remove the block" of code from the list and save the file. For example...

Code: Select all

<vehicle id="4" modName="FS17_CaseIHPumaCVX" filename="$moddir$FS17_CaseIHPumaCVX/xml/stollFrontLoaderFZ60.xml" isAbsolute="true" age="1" price="8000" propertyState="1" operatingTime="12625.763671875"  dirtAmount="0.23151403665543" ssLastRepairDay="2" ssYesterdayOperatingTime="12625764" ssCumulativeDirt="111264.49731974" ssYears="0.020833333954215" >
        <component1 position="190.42793273926 89.687705993652 -64.93123626709" rotation="-0.042115114629269 1.5566905736923 -0.02117782831192" />
        <configuration name="baseColor" id="1" />
        <boughtConfiguration name="baseColor" id="1" />
        <movingTool1 rotation="-0.35549396276474"/>
        <movingTool2 rotation="-0.4510018825531"/>
    </vehicle>
    
If vehicle listed above was the issue, I would remove the mod and also remove the entire block from "<vehicle id=#" to "</vehicle> and load my save. You will receive a message that "blah blah mod" is missing but it will load and the "vehicles.xml" file will reorganize the id count..

This issue is very common when a mod has a script that writes to the xml file and duplicate entries were present. In FS13 it was "operating hours" that was the common problem when people would have the OH script in the mod and run the stand-alone version. In your case if it is the roller, just remove the mod, remove the block of code and try to load the save. If it still happens, then it is another mod causing issues. Even improper scripted placeables can cause issues.

GunlogDK
Posts: 10
Joined: Thu Sep 27, 2018 5:15 pm

Re: FS17 Issue - All vehicles are gone when loading game!?

Post by GunlogDK » Wed Oct 24, 2018 3:28 pm

It was the 10m roller!
Thanks all...

Post Reply