Ridge Marker

TrevElvis
Posts: 33
Joined: Sat Dec 03, 2016 7:36 pm

Ridge Marker

Post by TrevElvis » Sat Dec 03, 2016 7:39 pm

Hi all, can someone please explain how to use ridge markers as I can never stay in a straight line and looking for help

Thanks

canadafarms
Posts: 1291
Joined: Wed Nov 02, 2016 2:51 pm

Re: Ridge Marker

Post by canadafarms » Sat Dec 03, 2016 7:48 pm

On ps4 its L1 and up or top d pad button, Push it once to go down on one side, again for it to switch sides and again for both up. It should be in the help menu at the top lh side of the screen. If that is shut off you just go into the menu and activate it. I think its under help menu, either on or off. hope that helps.
PS4

TrevElvis
Posts: 33
Joined: Sat Dec 03, 2016 7:36 pm

Re: Ridge Marker

Post by TrevElvis » Sat Dec 03, 2016 7:58 pm

Sorry I must of explained myself wrong, I know how to lower the ridge marker but what I can't understand is what help are they, what do you line them up with, Thxs

Johndeereman4250
Posts: 61
Joined: Wed Nov 16, 2016 12:21 am

Re: Ridge Marker

Post by Johndeereman4250 » Sat Dec 03, 2016 8:02 pm

You line them up with the center of your tractor some tractors you can see a emblem in the center of your hood and u line that up with your ridge line made.
All Deere All day
FS19 addict. Ravenport XBONE
๐Ÿšœ๐Ÿšœ๐Ÿšœ๐Ÿšœ

canadafarms
Posts: 1291
Joined: Wed Nov 02, 2016 2:51 pm

Re: Ridge Marker

Post by canadafarms » Sat Dec 03, 2016 8:03 pm

Oh sorry. Just have to line them up with the center of you tractor. Most if not all have sort of a hood ornament type thing on the hood. Its not perfect but it works pretty good. That's why I am hoping for gps. :smileynew:
PS4

User avatar
hun3
Posts: 568
Joined: Mon Sep 26, 2016 9:43 am

Re: Ridge Marker

Post by hun3 » Sat Dec 03, 2016 8:44 pm

Think about it this way. If you take the full width of your seeder plus add to it half width of that distance. That's the line you need to follow with the center of your tractor to place the next row.

PaulDuPouy
Posts: 349
Joined: Tue Jul 12, 2016 2:23 pm

Re: Ridge Marker

Post by PaulDuPouy » Sat Dec 03, 2016 10:41 pm

hun3 wrote:Think about it this way. If you take the full width of your seeder plus add to it half width of that distance. That's the line you need to follow with the center of your tractor to place the next row.

This, and it's a heck of a lot easier to do in real life..... :lol:
mtx95sho on XB1, Oct. '17 convert to the master race :hi:

User avatar
jenna_q
Posts: 698
Joined: Thu Oct 27, 2016 11:33 pm

Re: Ridge Marker

Post by jenna_q » Sun Dec 04, 2016 1:01 am

In game the ridge markers are just there so you know where to put the tractor on the next pass and where you could line the center of the tractor. However it still won't help too much keeping your lines completely straight.
"In the midst of chaos, there is also opportunity." Sun Tzu, The Art of War

User avatar
hun3
Posts: 568
Joined: Mon Sep 26, 2016 9:43 am

Re: Ridge Marker

Post by hun3 » Sun Dec 04, 2016 8:10 pm

I now use the GPS...only thing I adjust is to make the width lines narrower so it wont miss area and its prefect.

BullFarmer
Posts: 891
Joined: Thu May 21, 2015 11:57 pm

Re: Ridge Marker

Post by BullFarmer » Sun Dec 04, 2016 8:29 pm

I have been using ridge markers a lot on FS17 for doing planting missions.
It would be nearly impossible to do in cab view otherwise.

In real life we use them while planting maize, in addition to GPS.
I think it makes turning easier as it is easier to see where your next line is on the ground rather than try judge it on the GPS screen. Then we use the GPS to make sure we are going straight once the tractor is lined up with the mark from the ridge marker.
Playing on PS4 and PC.
I7 3.5Ghz, 8GB RAM, GTX960 2Gb graphics.

Farmer/tractor driver in real life.

User avatar
Sarge
Posts: 260
Joined: Thu Jun 19, 2014 8:43 pm
Location: Lansing MI, USA

Re: Ridge Marker

Post by Sarge » Mon Dec 05, 2016 3:54 am

In the game, if you want to use the ridge markers they work well. Another method to keep straight is to use the GPS.
Al Nixon
When God calls the only correct answer is "Yes Lord"!

Platform PC, Hardware-Dell XPS desktop

Post Reply