Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Demonitron
Posts: 15
Joined: Mon Feb 04, 2019 9:59 pm

Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by Demonitron » Wed May 05, 2021 7:44 am

Ah, the Syn Trac...the piece of equipment that I first thought was totally goofy then fell in love with it's sheer versatility, I have been eagerly awaiting an update to it for nearly a year and...now it's broken.

None of the controls seem to work. I mean, none. "Unfold" no longer lowers the chassis to attach front/back tools. Attach the elephant loader and none of the elevation controls work. The new tyre pressure feature doesn't seem to do jack. And when I attempt to load the map? The entire game crashes.

I've tried with Simple IC, without Simple IC, old game save on No Man's Land, new No Man's Land save, new Ravenport save, with all my other mods and without. Result is the same.

Busted.

Is it just me? Am I cursed?

User avatar
faruk9154
Posts: 576
Joined: Tue Nov 11, 2014 2:01 pm
Contact:

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by faruk9154 » Wed May 05, 2021 1:20 pm

Demonitron wrote:
Wed May 05, 2021 7:44 am
Ah, the Syn Trac...the piece of equipment that I first thought was totally goofy then fell in love with it's sheer versatility, I have been eagerly awaiting an update to it for nearly a year and...now it's broken.

None of the controls seem to work. I mean, none. "Unfold" no longer lowers the chassis to attach front/back tools. Attach the elephant loader and none of the elevation controls work. The new tyre pressure feature doesn't seem to do jack. And when I attempt to load the map? The entire game crashes.

I've tried with Simple IC, without Simple IC, old game save on No Man's Land, new No Man's Land save, new Ravenport save, with all my other mods and without. Result is the same.

Busted.

Is it just me? Am I cursed?
The last update gave me ridiculous errors too. I deleted the mod.
:hi: :!: Simulation of the King :!: :hi:

Pict
Posts: 312
Joined: Thu Nov 02, 2017 3:41 pm

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by Pict » Wed May 05, 2021 1:56 pm

Demonitron wrote:
Wed May 05, 2021 7:44 am
Is it just me? Am I cursed?
It's not just you. The mod has serious issues that eventually result in a total blockage of mouse and keyboard. Leaving an Alt/Tab to desktop to kill the program from outside as the final option.

I've tested this for about an hour with an empty mod folder except for the Syn Trac, the Syn Trac and Simple IC and the mod has serious issues. Many lua errors in the log many, many warnings about keybinding issues.

Interestingly the latest version of Simple IC 0.9.3.4 only appears to work outside the tractor, while an earlier version 0.9.2.3 works inside and out.

When the Simple IC actually works you can change the LCD panel displays, which is cool, but the massive white X's of the Simple IC installation quite totally detract from this eye candy...at least for me.

I would roll back to the earlier version for now until they put out an update.

==============

I'm amazed that it was accepted for release like this, as it has many big issues and lacks functionality.

User avatar
Jason06
Posts: 115
Joined: Sun Sep 06, 2020 11:59 am
Location: Essen (D)

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by Jason06 » Thu May 06, 2021 12:19 am

Today I've tested the new version on our dedi server and I must say: It works just well. :-)
There are no errors in the log file and all Simple IC controls are available and functional from inside and outside. I'm using Simple IC 0.9.3.4.
MacBook 16'' (2019), Nimbus+ Controller, Realismus-Fan und Hobby-Scripter

User avatar
Dairydeere
Posts: 2255
Joined: Sun Mar 03, 2019 6:11 pm
Location: Washington, United States
Contact:

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by Dairydeere » Thu May 06, 2021 6:17 am

Pict wrote:
Wed May 05, 2021 1:56 pm
Demonitron wrote:
Wed May 05, 2021 7:44 am
Is it just me? Am I cursed?
It's not just you. The mod has serious issues that eventually result in a total blockage of mouse and keyboard. Leaving an Alt/Tab to desktop to kill the program from outside as the final option.

I've tested this for about an hour with an empty mod folder except for the Syn Trac, the Syn Trac and Simple IC and the mod has serious issues. Many lua errors in the log many, many warnings about keybinding issues.

Interestingly the latest version of Simple IC 0.9.3.4 only appears to work outside the tractor, while an earlier version 0.9.2.3 works inside and out.

When the Simple IC actually works you can change the LCD panel displays, which is cool, but the massive white X's of the Simple IC installation quite totally detract from this eye candy...at least for me.

I would roll back to the earlier version for now until they put out an update.

==============

I'm amazed that it was accepted for release like this, as it has many big issues and lacks functionality.
Do you run the tow bar mod from the ModHub? I had this exact same issue, where the SIC options only worked outside of the cab. Turns out that tow bar mod was the issue. Apparently, this mod has been the root of a lot of different issues that make absolutely no sense, so I just deleted it. As for the Syn Trac itself, I'm not very sure
Dairy Farmer. John Deere. Dairydeere!
FS19 and ATS
Discord - Dairydeere#2509
Member of Farm Simulator Network
Moderator for Kederk Farms
FS19 Community Trader, the place to go for roleplay
My new Facebook page for modding and farming pictures!

If you never ask, the answer is always no.
Have fun with the farmin’!

BernardC
Posts: 166
Joined: Mon Apr 27, 2015 7:52 pm
Location: Dark side of the Moon

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by BernardC » Thu May 06, 2021 1:42 pm

I don' t run the towbar mod and i got the same problem;

Code: Select all

2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/vehicles/SynTrac_V2axis.i3d (302.10 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/Monitor1x.i3d (0.22 ms)
2021-05-06 12:21 data/shared/wheels/nokian/TRI2/R30_TRI2.i3d (3.62 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/RIM.i3d (9.22 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/Syntrac_Frontlight.i3d (0.53 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/Syntrac_Backlight.i3d (0.21 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/NrSignLight.i3d (0.15 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/Poslights.i3d (0.13 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/HELLA_Worklight1.i3d (0.25 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/Syntrac_Sidelight.i3d (0.15 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/Switchlight_red.i3d (0.15 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/Strobelights.i3d (0.23 ms)
2021-05-06 12:21 E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/parts/Upperlink_S.i3d (5.18 ms)
2021-05-06 12:21 data/shared/wheels/michelin/agriBib2/R30_agriBib2.i3d (14.79 ms)
2021-05-06 12:21 data/shared/wheels/michelin/machXbib/R28_machXbib.i3d (14.41 ms)
2021-05-06 12:21 data/shared/wheels/michelin/agriBib2/R30_agriBib2.i3d (4.24 ms)
2021-05-06 12:21 data/shared/wheels/michelin/machXbib/R28_machXbib.i3d (3.70 ms)
2021-05-06 12:21 data/shared/wheels/michelin/agriBib2/R30_agriBib2.i3d (4.15 ms)
2021-05-06 12:21 data/shared/wheels/michelin/machXbib/R28_machXbib.i3d (3.67 ms)
2021-05-06 12:22 data/shared/wheels/michelin/agriBib2/R30_agriBib2.i3d (4.25 ms)
2021-05-06 12:22 data/shared/wheels/michelin/machXbib/R28_machXbib.i3d (3.82 ms)
2021-05-06 12:22  testActionName is NIL nil
2021-05-06 12:22 LUA call stack:
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/input/InputBinding.lua (780) : printCallstack
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/input/InputBinding.lua (719) : checkEventCollision
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/vehicles/Vehicle.lua (1944) : registerActionEvent
2021-05-06 12:22   =E:/mods19/FS19_ITS_SynTrac/specializations/AnimatedIndoorParts.lua (1018) : addActionEvent
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/vehicles/SpecializationUtil.lua (30)
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/vehicles/Vehicle.lua (1910) : raiseEvent
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/vehicles/specializations/AttacherJoints.lua (2306) : superFunc
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/vehicles/Vehicle.lua (1889) : registerActionEvents
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/vehicles/Vehicle.lua (1303) : updateActionEvents
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/network/NetworkNode.lua (98) : update
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/network/Server.lua (58) : updateActiveObjects
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/BaseMission.lua (1500) : update
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/FSBaseMission.lua (1979) : update
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/missions/mission00.lua (469) : update
2021-05-06 12:22   dataS/scripts/main.lua (1944) : update
2021-05-06 12:22 Error: Running LUA method 'update'.
2021-05-06 12:22 dataS/scripts/input/InputBinding.lua(783) : attempt to index local 'testAction' (a nil value)
2021-05-06 12:23 Error: Running LUA method 'update'.
2021-05-06 12:23 dataS/scripts/input/InputBinding.lua(3458) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-05-06 12:23 Error: Running LUA method 'update'.
2021-05-06 12:23 dataS/scripts/input/InputBinding.lua(3458) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-05-06 12:24 Error: Running LUA method 'mouseEvent'.
2021-05-06 12:24 dataS/scripts/input/InputBinding.lua(3458) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
No menu usable, mouse, keyboard or joystick, impossible to go on to play, just a game killer for me now :hmm: :hmm:

User avatar
Dairydeere
Posts: 2255
Joined: Sun Mar 03, 2019 6:11 pm
Location: Washington, United States
Contact:

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by Dairydeere » Thu May 06, 2021 4:47 pm

Sorry, I meant to say that the tow bar mod causes issues with Simple IC, not the Syn Trac
Dairy Farmer. John Deere. Dairydeere!
FS19 and ATS
Discord - Dairydeere#2509
Member of Farm Simulator Network
Moderator for Kederk Farms
FS19 Community Trader, the place to go for roleplay
My new Facebook page for modding and farming pictures!

If you never ask, the answer is always no.
Have fun with the farmin’!

Pict
Posts: 312
Joined: Thu Nov 02, 2017 3:41 pm

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by Pict » Thu May 06, 2021 7:20 pm

Dairydeere wrote:
Thu May 06, 2021 6:17 am
Pict wrote:
Wed May 05, 2021 1:56 pm
I've tested this for about an hour with an empty mod folder except for the Syn Trac, the Syn Trac and Simple IC and the mod has serious issues.
Do you run the tow bar mod from the ModHub?
By quoting what I said you answered your own question. :lol:

But just to be gin clear, no. I always test a mod in an empty mod folder. In this case to get full functionality of the mod it requires Simple IC. So I also tested with that...even different versions.

The result for me and others it would appear is that the mod is severely bugged.

User avatar
ImpTS
Posts: 177
Joined: Wed Nov 09, 2016 3:24 pm

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by ImpTS » Thu May 06, 2021 10:50 pm

First time I can`t understand the problem, but now I find a workaround to fix this massive issue.

Please download the John-Deere Pack by Ifko:
https://www.lsfarming-mods.com/filebase ... eere-pack/

Copy the JD-Pack in the mods folder and thats it. Activation in your savegame is not needed.

greetings ImpTS

Pict
Posts: 312
Joined: Thu Nov 02, 2017 3:41 pm

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by Pict » Fri May 07, 2021 8:59 am

ImpTS wrote:
Thu May 06, 2021 10:50 pm
First time I can`t understand the problem, but now I find a workaround to fix this massive issue.

Please download the John-Deere Pack by Ifko:
https://www.lsfarming-mods.com/filebase ... eere-pack/

Copy the JD-Pack in the mods folder and thats it. Activation in your savegame is not needed.

greetings ImpTS
After re-reading the description of your mod and noticing this line in the latest change log
add: integration - Ifko Display system
I seemed to recall that was in a mod pack related to John Deere. It some time to track it down, the link was all in German and the down load is 227MB !!!

It all took time and as I wasn't overly keen on adding this huge mod, I left off testing till later.

================

At thins point I must ask if you would consider separating this for those who enjoy your mod and would benefit from the other updates and fixes the latest version adds, yet are none to keen to add so many additional scrips, plus all that extra 227MB of stuff to their install, as it can cause even more issues.

===============

It's your call, it's your mod, but for many people there really is a point where less = more.

User avatar
ImpTS
Posts: 177
Joined: Wed Nov 09, 2016 3:24 pm

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by ImpTS » Fri May 07, 2021 9:49 pm

A hotfix is on the way. To install the JD-Pack is only temporaly workaround to solve this issue.

Yes I`m with you Pict. Less can be more. It`s hard to find the right way between arcade an realism. I try to change the Syn Trac that "easyplay" people not feel the depth of detail. Most features can be ignore or not needed, but helpfull for people they play in cabin view and with additional mods like:
VCA, Simple IC, GPS, Proseed

Demonitron
Posts: 15
Joined: Mon Feb 04, 2019 9:59 pm

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by Demonitron » Sat May 08, 2021 1:27 pm

After dropping the JD Pack in, I could at least get the Syn Trac to load and work.

But, disappointingly, I still couldn't help but notice the rear drive axel on the 6x6 version still doesn't animate.

Hoping the upcoming fix will let me ditch the JD Pack and get that drive axel to actually do something.

Thank you, ITS, for your continued efforts.

User avatar
ImpTS
Posts: 177
Joined: Wed Nov 09, 2016 3:24 pm

Re: Syn Trac 1.6 - Horribly broken for anyone else or just me?

Post by ImpTS » Sun May 09, 2021 12:10 am

Demonitron wrote:
Sat May 08, 2021 1:27 pm
After dropping the JD Pack in, I could at least get the Syn Trac to load and work.

But, disappointingly, I still couldn't help but notice the rear drive axel on the 6x6 version still doesn't animate.

Hoping the upcoming fix will let me ditch the JD Pack and get that drive axel to actually do something.

Thank you, ITS, for your continued efforts.
I think you are on the wrong way. The cardan shaft you see in the middle of the 3 axle version is not a drive axle. This is the PTO. I think it`s possible to animate it when a rear attachment is activate, but actually I not worked on this or testet it.

Post Reply