Remove bushes?

Muskiet
Posts: 15
Joined: Wed Nov 21, 2018 9:28 pm

Remove bushes?

Post by Muskiet » Wed Nov 21, 2018 11:14 pm

Is there a way in FS19 to remove bushes?
I'd like to build my farm somewhere where currently a lot of bushes grow.

Muskiet
Posts: 15
Joined: Wed Nov 21, 2018 9:28 pm

Re: Remove bushes?

Post by Muskiet » Wed Nov 21, 2018 11:37 pm

Just FYI... I have been experimenting and the only way I have found to remove bushes is by plowing (creating fields) and then using the field removal roller to turn the ground back to grass.
The stump grinder and roller do not work on bushes.
It seems kind of silly that it's easy to remove a tree but I can't find a decent pair of loppers to cut a bush.

NateS
Posts: 620
Joined: Sat Nov 12, 2016 3:06 pm

Re: Remove bushes?

Post by NateS » Wed Nov 21, 2018 11:59 pm

At least we can remove bushes now. In 17, they stayed no matter what you did.
PC & PS4

Blademaster
Posts: 19
Joined: Fri Feb 17, 2017 5:59 am
Location: TACOMA, WASHINGTON

Re: Remove bushes?

Post by Blademaster » Thu Nov 22, 2018 5:58 am

Muskiet, how did you get the field removal roller to unfold and get into working mode? I’m on PC with a Saitek side panel and wheel.
Playing on Ps4. I wish I could play this game for a living! *thumbsup*

User avatar
Guil
Posts: 6699
Joined: Fri Aug 21, 2015 8:43 pm

Re: Remove bushes?

Post by Guil » Thu Nov 22, 2018 8:50 am

I'm certain it's the default unload key, I use a Xbox one controller on pc and certain it was RB and A. You need to unfold it while it's connected in the transport position.

marcelinhonl
Posts: 103
Joined: Fri Nov 04, 2016 6:21 pm

Re: Remove bushes?

Post by marcelinhonl » Thu Nov 22, 2018 9:04 am

Whit that roller will grass then grow back? Or will it stay flat and only got texture?

User avatar
Guil
Posts: 6699
Joined: Fri Aug 21, 2015 8:43 pm

Re: Remove bushes?

Post by Guil » Thu Nov 22, 2018 9:07 am

No I don't think grass will grow back.

marcelinhonl
Posts: 103
Joined: Fri Nov 04, 2016 6:21 pm

Re: Remove bushes?

Post by marcelinhonl » Thu Nov 22, 2018 9:14 am

So it wil only got texture... thats a shame i made a little fault on my field what i extend... then i wil fix it to seed grass and dont use the roller. Thanks!

blackiecat
Posts: 299
Joined: Sun Sep 10, 2017 10:51 am

Re: Remove bushes?

Post by blackiecat » Thu Nov 22, 2018 9:57 am

Map makers should follow Mercury Farms example I have had a great time taking out posts and hedges changing field sizes planting trees making the map the way i want it and the best thing is it works no problems take note fs 2019

thumbwiz
Posts: 735
Joined: Sun Jun 14, 2015 5:14 pm

Re: Remove bushes?

Post by thumbwiz » Thu Nov 22, 2018 10:40 am

Muskiet wrote:
Wed Nov 21, 2018 11:37 pm
Just FYI... I have been experimenting and the only way I have found to remove bushes is by plowing (creating fields) and then using the field removal roller to turn the ground back to grass.
The stump grinder and roller do not work on bushes.
It seems kind of silly that it's easy to remove a tree but I can't find a decent pair of loppers to cut a bush.
Yes, you plow and then delete, this IS a simulator after all.
X1 / PC gaming
Ontario, Canada

Blademaster
Posts: 19
Joined: Fri Feb 17, 2017 5:59 am
Location: TACOMA, WASHINGTON

Re: Remove bushes?

Post by Blademaster » Thu Nov 22, 2018 5:46 pm

Guil, thanks for the response. I'm setting up a Saitek panel do you know what it's called on the set up screen for game pad? I've been trying to find it but can't see anything obvious. Don't go through too much trouble I can mess with it until I find it. Thanks in advance for your help.
Playing on Ps4. I wish I could play this game for a living! *thumbsup*

User avatar
W1der
Posts: 3684
Joined: Wed Jan 13, 2016 7:53 pm
Location: SWEDEN

Re: Remove bushes?

Post by W1der » Thu Nov 22, 2018 10:00 pm

Look at the inputs for keyboard ... it,s ”X” i think.
Then find the same line for gamepad and map according to liking.
[Win10] Intel i7-6700K 4.0GHz / GTX1070 Dual OC 8GB GDDR5 / 32GB 2133MHz DDR4 SDRAM

User avatar
W1der
Posts: 3684
Joined: Wed Jan 13, 2016 7:53 pm
Location: SWEDEN

Re: Remove bushes?

Post by W1der » Thu Nov 22, 2018 10:02 pm

I am pretty sure bushes are deleted if you place a building on it.
[Win10] Intel i7-6700K 4.0GHz / GTX1070 Dual OC 8GB GDDR5 / 32GB 2133MHz DDR4 SDRAM

Blademaster
Posts: 19
Joined: Fri Feb 17, 2017 5:59 am
Location: TACOMA, WASHINGTON

Re: Remove bushes?

Post by Blademaster » Fri Nov 23, 2018 5:10 am

W1der wrote:
Thu Nov 22, 2018 10:00 pm
Look at the inputs for keyboard ... it,s ”X” i think.
Then find the same line for gamepad and map according to liking.
Thank you W1der I will give that a try.
Playing on Ps4. I wish I could play this game for a living! *thumbsup*

User avatar
Fauztran
Posts: 139
Joined: Wed Jul 20, 2011 9:22 am

Re: Remove bushes?

Post by Fauztran » Fri Nov 23, 2018 11:36 am

That is one of my disappointments about FS19. The inability to mow/cut brush. This would be cool to see on the sides of roads and it would be a great mission opportunity, such as clearing the highway ditches.
Whoa! They come with back hoes?!
Started playing since FS2011. Now Playing FS19 on and off.
I play as "Fauz" or " Papa" in Multiplayer
STEAM Id: Fauztran

Post Reply