FS19 Lag - does anyone else have this?

User avatar
Husqvarna TS 352
Posts: 505
Joined: Sun Dec 09, 2018 2:59 am
Location: The Moon

Re: FS19 Lag - does anyone else have this?

Post by Husqvarna TS 352 » Tue Mar 05, 2019 9:16 am

Maybe try your TV settings (that is ofcourse you have linked your PC up to a TV), because when I have my picture set to standard the game looks stunning and perfectly smooth but as you said every 15-20 seconds it stops for a second and continues on. If I have my picture set to game mode it is less smooth and a touch more blurry but no lag at all unless looking at a bale stack or over 2 hired workers. This is on xbox one though.
G'day

svkb
Posts: 101
Joined: Fri Feb 03, 2017 5:31 am

Re: FS19 Lag - does anyone else have this?

Post by svkb » Tue Mar 05, 2019 9:31 pm

My issue isn't that my game pauses it's that the fps dips just a frame or 2 below 60 even though cpu and gpu are no where near maxed out. This creates micro stutters that I find very irritating. Seems to be trees that most commonly cause this. (but not always) If I turn off the frame limiter I'm getting almost 100 fps at 4K with my current settings but then the fps isn't a multiple of 60 so I still get microstutters. So I limit the fps gpu usage drops to 60% but I get drops of 1-3 fps causing micro stutters. Just doesn't make sense to me.
Ryzen 5 3600
MSI X570 Gaming Plus
16 GB Ram DDR4 3000
RTX 2070 Super

UnknownDoggoYT
Posts: 1
Joined: Sat Oct 17, 2020 5:51 am

Re: FS19 Lag - does anyone else have this?

Post by UnknownDoggoYT » Sat Oct 17, 2020 5:54 am

I have this problem but I found out what it is fo me, if you have to many vehicles spawned it lowers your SPS, When you have like 1-2 cars spawned it's fine but if you spawn more it starts lagging your PC Badly. There is no way to fix this, I have tried everything.

Post Reply