Giants: Please add place anywhere

User avatar
redglasses
Posts: 5387
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:01 pm
Location: Farming land, Canada

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by redglasses » Thu Jun 06, 2019 2:11 pm

So when 100% of your community wants a feature I guess the logical thing to do is not add it :hmm:
Woodshire on xbox one (Thanks Redkeinstus and RitchiF)
Upload your screenshots here: IMG server
Buy and sale forum
Remember there is no need to spread your manure around the forums :wink3:
Jack of all trades, master of the skid steer
Have fun out on the fields :hi:

User avatar
AndyPandy
Posts: 47
Joined: Wed Mar 06, 2019 1:08 am

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by AndyPandy » Thu Jun 06, 2019 4:54 pm

Giants have to be aware of this need, they should just add it, or tweak something for the next patch. It kinda makes alot of other mods unusable too not having it, whats the fun in placing a pallet rack or a tool box in the middle of the yard? !

User avatar
Psychohate
Posts: 88
Joined: Wed Dec 20, 2017 8:26 pm
Location: Alabama
Contact:

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by Psychohate » Thu Jun 06, 2019 5:17 pm

cwattyeso wrote:
Tue Jun 04, 2019 11:20 am
I recently fired up the Pacific Northwest Map on my PS4, sold off the starting farm buildings and silo. Then annoyingly found I couldn't place any new objects back in the starting farm area because apparently everything "Collides with another Object".
I had the same problem. Luckily for me I only sold off 1 building. Was too scared to sell the others thinking the same thing would happen. Now I know. We definitely need the place anywhere mod on console.
Xbox one/.....

User avatar
Jagtractor
Posts: 219
Joined: Sun Dec 11, 2016 4:19 am
Location: Canadain Prairies

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by Jagtractor » Thu Jun 06, 2019 5:21 pm

i literally don't even try to build my farmyards anymore because of a lack of this feature. It's so frustrating not being able to place what I want where I want.
Ps4 Pro. Farming is my hobby. Both for work and play.

User avatar
ltl.vamp
Posts: 1403
Joined: Wed Mar 07, 2018 12:16 pm

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by ltl.vamp » Thu Jun 06, 2019 5:52 pm

The placeables got yard around at the release of the game and I understand the reason: to colour and to change the yard around the new building.
But after the release of Landscaping Tool, no one needs anymore a yard connected to the building. We make the yard before and place after only the building with triggers.
Please, add place anywhere!
Xbox One X - FS17 Platinum > FS19 Premium > FS15 Complete - Samsung UE65MU8009TX 4KUHDHDR
Still love: Oberlausitz, (New)Woodshire, Altenstein (Redkeinstus), Lone Oak Farm (Frontier Design/BulletBill).
Love: FENDT 900 Favorit Vario (Smety (CMT)) / Deutz D80 ~ Farming Classics (Dogface), AgroStar 6.61 (Giants), Deutz [Puma]

User avatar
redglasses
Posts: 5387
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:01 pm
Location: Farming land, Canada

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by redglasses » Thu Jun 13, 2019 4:42 am

Image
And here is a perfect example of why we need place anywhere
Woodshire on xbox one (Thanks Redkeinstus and RitchiF)
Upload your screenshots here: IMG server
Buy and sale forum
Remember there is no need to spread your manure around the forums :wink3:
Jack of all trades, master of the skid steer
Have fun out on the fields :hi:

User avatar
Guil
Posts: 6114
Joined: Fri Aug 21, 2015 8:43 pm

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by Guil » Thu Jun 13, 2019 9:05 am

Almost certain it's too close to the road.

Phigo
Posts: 1061
Joined: Mon Aug 20, 2018 8:30 am

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by Phigo » Thu Jun 13, 2019 9:27 am

Guil wrote:
Thu Jun 13, 2019 9:05 am
Almost certain it's too close to the road.
If that is the case the borders should be Different. That is not really Close to the road and a building on that spot should be allowed.

But I think it could be the tree which collides with that object or maybe it is the path the pedestrians use. Unfortunately we cannot see what creates that collision. Maybe an area where something collides with that object should be red and on sides where nothing collides the mark should be green?

I don't say the last (and only) solution is place anywhere but there are Problems and they Need to be solved.
PS4

User avatar
redglasses
Posts: 5387
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:01 pm
Location: Farming land, Canada

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by redglasses » Thu Jun 13, 2019 2:20 pm

Nope I put a smaller thing there that was even closer to the road after, it was that little slurry shop. The problem is that barn right there.
Woodshire on xbox one (Thanks Redkeinstus and RitchiF)
Upload your screenshots here: IMG server
Buy and sale forum
Remember there is no need to spread your manure around the forums :wink3:
Jack of all trades, master of the skid steer
Have fun out on the fields :hi:

Rasping rabbit
Posts: 1280
Joined: Fri Jun 22, 2018 5:57 pm

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by Rasping rabbit » Thu Jun 13, 2019 2:22 pm

If that’s an alien Jim mod is it because the build icon was colliding?

User avatar
redglasses
Posts: 5387
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:01 pm
Location: Farming land, Canada

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by redglasses » Thu Jun 13, 2019 2:25 pm

I've had the icon collide with other stuff, and trust me it wasn't just that building, when I tried to place the slurry shop it was giving me issues as well
Woodshire on xbox one (Thanks Redkeinstus and RitchiF)
Upload your screenshots here: IMG server
Buy and sale forum
Remember there is no need to spread your manure around the forums :wink3:
Jack of all trades, master of the skid steer
Have fun out on the fields :hi:

Tylercheesey1986
Posts: 1044
Joined: Sun Apr 14, 2019 11:04 am
Location: Central West, NSW Australia

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by Tylercheesey1986 » Thu Jun 13, 2019 3:24 pm

redglasses wrote:
Thu Jun 13, 2019 4:42 am
Image
And here is a perfect example of why we need place anywhere
100% agree, no way would that collide with anything once built. We need place anywhere in an update, even if it did cause issues with pedestrians walking thru or trees it would be easy to sell and replace a little further away.Imo at the moment we struggle to use many great placeables due to the dreaded "red outline"
Aussie who loves himself a 7790 JD cotton picker, 100ac was most i got off in one day. (22.5hrs)
Currently a 300 ac irrigated beef farmer with Hereford Angus x.
50-120 head.
Gear-MF i148, 7 disc offset plow, fert/seed broadcaster, harrow bars.
Only crop for improving grazing capacity so don't need much.
Aussie farmer who thinks FS 19 rulz :gamer:
Xbox gamer tag- TopCheesey420

farmerdonnie
Posts: 78
Joined: Fri Mar 08, 2019 6:44 am

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by farmerdonnie » Mon Jun 17, 2019 6:29 am

is the place anywhere mod put out by giants ? or a modder ? must be a script issue maybe i dunno

User avatar
Guil
Posts: 6114
Joined: Fri Aug 21, 2015 8:43 pm

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by Guil » Mon Jun 17, 2019 10:19 am

It's a modder.

Derplodactyl
Posts: 417
Joined: Sat Dec 23, 2017 7:09 pm

Re: Giants: Please add place anywhere

Post by Derplodactyl » Mon Jun 17, 2019 10:54 am

This mod has caused me issues in the past, one of which Guil helped me to correct.

From my experienced, when you place sole items too close to others, or when you place things too close to roads, the game can just lock up. It's not common, but its fantastically frustrating.

Whilst I absolutely agree the current system on consoles is a little ridiculous, there must be a reason why it's like it, and going against that may cause issues we aren't aware of. I think, at the very least, the collision zones should be made smaller.
- James G | Derplodactyl (The Jaggler)
- Co-owner of FSClub
- PC & Xbox One

PC Specs:
-AMD Ryzen 5 2400G
-AMD Radeon RX 590 8GB
-16GB DDR4
-1TB/500GB Storage
-Samsung 55'' Q8D QLED 4K (HDR 1500) TV

Post Reply