John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Rasping rabbit
Posts: 1280
Joined: Fri Jun 22, 2018 5:57 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Rasping rabbit » Sat Sep 07, 2019 4:46 pm

TacoFarmer wrote:
Fri Sep 06, 2019 10:22 pm
Stegei wrote:
Mon Aug 26, 2019 4:28 pm
Also the maps don't use as many slots as needed by the system
So just for clarification,the maps still use the same amount of slots and this was just part of the "bug"?
I think he meant that it wasn’t just machinery that wasn’t being calculated properly, but obviously we can’t see the slots used by a map like we can with vehicles and implements in the store.

User avatar
TacoFarmer
Posts: 3585
Joined: Wed May 24, 2017 8:55 pm
Location: TBAP Ranch,PS4

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by TacoFarmer » Mon Oct 14, 2019 11:05 pm

Stegei wrote:
Mon Aug 26, 2019 4:28 pm
The XboxOne version currently has a bug, that some vehicles have a too low slot count (and some have a too high one) shown in the shop page. But it would still use more memory than what the slot count would suggest. So buying too many different of those can actually lead to a crash due to running out of memory (note that buying the second version of the same vehicle correctly only uses a very small number, usually just 1). Also the maps don't use as many slots as needed by the system.
This will be fixed with the next patch, so that the slot counts will match again with the PS4 version (the PS4 version doesn't have that issue).
If you did use that bug and bought more vehicles that what would have been possible with the correct system (and you were lucky that the game did not crash), your savegame will continue to work with the patch. However, you will have to sell vehicles until you get back to slot count smaller than the maximum allowed before you can buy new vehicles again.
Hey,how come this fix isnt in the patch notes?
Or did I miss something?
PS4
Farm Happy My Friends.
WestBridge Hills-EL Bubbling FartZ Rancho Edition

You cant polish a turd ......but you can paint it GREEN and YELLOW .

Illinois Farmer
Posts: 2807
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Illinois Farmer » Mon Oct 14, 2019 11:15 pm

I hope they don't fixed it. I haven't had a problem.
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user and newly pc user.

User avatar
vondeylenfarms
Posts: 1272
Joined: Sat Oct 10, 2015 11:53 pm
Location: USA, Ohio

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by vondeylenfarms » Tue Oct 15, 2019 12:58 am

Illinois Farmer wrote:
Mon Oct 14, 2019 11:15 pm
I hope they don't fixed it. I haven't had a problem.
That's because you won't have a problem...it will be fine. They made the statement to shut PS4 players up and will probably just let it go lol it's shame, more slots would be nice to have on a all JD farm
Vondeylen Farms Ohio, U.S.
1000 acres, family farm, huge Case IH guy(however not racist we own some green :coolnew: )

Platform-PS4

Farmercaseih
Posts: 693
Joined: Thu May 02, 2019 11:14 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Farmercaseih » Tue Oct 15, 2019 1:05 am

They didn't make it up... other players have actually had issues because they went over the normally allowed slot count and it crashed their game.

Hogger
Posts: 80
Joined: Thu Jun 06, 2019 2:33 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Hogger » Tue Oct 15, 2019 1:50 am

Huh!

Illinois Farmer
Posts: 2807
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Illinois Farmer » Tue Oct 15, 2019 2:04 am

Farmercaseih wrote:
Tue Oct 15, 2019 1:05 am
They didn't make it up... other players have actually had issues because they went over the normally allowed slot count and it crashed their game.
Why would you go over the amount? That wasn't too bright on their part. The problem with it some are not as much as they used to be and that's causing game issues according to giants, but I and others on here haven't experienced that.
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user and newly pc user.

Ritchie
Posts: 1251
Joined: Tue Jun 19, 2018 12:15 pm
Location: Scotland

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Ritchie » Tue Oct 15, 2019 2:09 am

You can hardly blame the users for going over the limit given that the system isn't currently reporting the slot usage correctly.

Illinois Farmer
Posts: 2807
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Illinois Farmer » Tue Oct 15, 2019 2:13 am

Yea it isn't reporting it correctly, so it is harder to go over the limit. Reality, they were trying to take advantage on it in two ways and it bit them for it.

Edit: a person blows a stop sign, oh it isn't their fault, the speed limit sign wasn't posted.
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user and newly pc user.

Ritchie
Posts: 1251
Joined: Tue Jun 19, 2018 12:15 pm
Location: Scotland

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Ritchie » Tue Oct 15, 2019 2:17 am

No it's easier to go over the limit because the slots are shown lower for maps and mods generally, as far as I know. Not everyone is on this forum or necessarily even aware that there is currently an issue with slots on Xbox I imagine.

Illinois Farmer
Posts: 2807
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Illinois Farmer » Tue Oct 15, 2019 2:28 am

Yes I agree not everyone is on here or aware. Yes the slots is lower on maps and equipment than should be, therefore you can buy more equipment, hence harder to go over the limit. Since they are lower, you are further away if reaching the limit to start, but you still should know not to go over the limit. Not arguing anymore on it Ritchie.
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user and newly pc user.

Ritchie
Posts: 1251
Joined: Tue Jun 19, 2018 12:15 pm
Location: Scotland

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Ritchie » Tue Oct 15, 2019 2:40 am

A vehicle which takes up 30 slots say is currently (incorrectly) showing 15 slots used. You think you've used only 15 when in fact you're using 30, therefore you will reach the slot limit without realising it. The system is telling you you have more slots available than there actually are.
I'm not trying to argue with you but you're not understanding the issue correctly and I'm trying to explain it to you that's all.

Illinois Farmer
Posts: 2807
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Illinois Farmer » Tue Oct 15, 2019 2:55 am

If it says 15 it puts 15 in the slot used section. Plus, how do you not realize how much you used. It tells you.
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user and newly pc user.

Ritchie
Posts: 1251
Joined: Tue Jun 19, 2018 12:15 pm
Location: Scotland

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Ritchie » Tue Oct 15, 2019 3:00 am

That's the issue, there is a bug on Xbox that means the number of slots being used is not being reported correctly. Therefore you think you're using 15 slots say but in fact you're using up 30.

Illinois Farmer
Posts: 2807
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Illinois Farmer » Tue Oct 15, 2019 3:20 am

Image

Game runs perfectly fine. Even told me I have reached my limit. I don't see any issues.

Edit: I was maxed before this issue came about. Logged in to prove a point and was at 942 and just bought everything to get 1298 and played for a bit. Everything runs smoothly with no issues.
Last edited by Illinois Farmer on Tue Oct 15, 2019 3:26 am, edited 1 time in total.
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user and newly pc user.

Post Reply