John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

TZ441
Posts: 107
Joined: Fri Nov 30, 2018 9:30 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by TZ441 » Wed Jul 24, 2019 4:04 am

Also just went and checked, on Ravenport prolly the same on felsbrun, the starting slot count on ravenport is now low 200s. It used to be in the mid 400s if i remember correctly. Just a FYI for people.
FS15, FS17, FS19 all on Xbox.
Love farming so much that i do it in real life then play a game where i do some more 😂

Farm-war
Posts: 402
Joined: Fri Aug 04, 2017 6:08 pm
Location: Mexicali
Contact:

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by Farm-war » Wed Jul 24, 2019 4:53 am

🤗👍
I like the farm simulator, for xbox one, I play every day I like to play in console *thumbsup*

User avatar
vondeylenfarms
Posts: 724
Joined: Sat Oct 10, 2015 11:53 pm
Location: USA, Ohio

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by vondeylenfarms » Wed Jul 24, 2019 5:16 am

Don't get me wrong it's cool if they did this...but it looks just to be Xbox and I'm hoping PlayStation can be in this
Vondeylen Farms Ohio, U.S.
1000 acres, family farm, huge Case IH guy(however not racist we own some green :coolnew: )

Platform-PS4

gilroy222
Posts: 528
Joined: Thu Feb 20, 2014 7:36 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by gilroy222 » Wed Jul 24, 2019 5:40 am

vondeylenfarms wrote:
Wed Jul 24, 2019 5:16 am
Don't get me wrong it's cool if they did this...but it looks just to be Xbox and I'm hoping PlayStation can be in this
Same. Subscribed and waiting to hear about PS4

TZ441
Posts: 107
Joined: Fri Nov 30, 2018 9:30 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by TZ441 » Wed Jul 24, 2019 6:48 am

vondeylenfarms wrote:
Wed Jul 24, 2019 5:16 am
Don't get me wrong it's cool if they did this...but it looks just to be Xbox and I'm hoping PlayStation can be in this
I think something must not of been right with the patch if only xbox got this. I jist have a slim not a one x so i dont have that great of a setup so if the slims slots can be optomized i garentee the ps4s can. Unless maybe it was on sonys end some how. Idk it would be nice to hear from giants on this since reducing slots wasnt even listed in the patch notes.
FS15, FS17, FS19 all on Xbox.
Love farming so much that i do it in real life then play a game where i do some more 😂

User avatar
Guil
Moderator
Posts: 6002
Joined: Fri Aug 21, 2015 8:43 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by Guil » Wed Jul 24, 2019 7:25 am

Illinois Farmer wrote:
Wed Jul 24, 2019 3:26 am
I have two custom modding 8r and they are both showing 3 slot count for xbox one.


Edit: Apparently, when you buy more than 1 they both go to the lower slot value. Both new Holland confines are at 1 now. Both flex coil are at 1, the list goes on. I thought I just remembered the second one you bought would be lower. I could be wrong though.
Slight confusion on this, say you buy a tractor and it's 40 slots. If you buy another one it will only be 1 slot as it's basically a copy of the initial one you bought.

It was the same in FS17 and that's why it tells you it's only 1 slot.

Illinois Farmer
Posts: 94
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by Illinois Farmer » Wed Jul 24, 2019 1:47 pm

Yea, but they both show on the garage as 1 slot, where initially I thought one showed the original amount n the second one showed 1 slot.
1200 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user

Ritchie
Posts: 726
Joined: Tue Jun 19, 2018 12:15 pm
Location: Scotland

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by Ritchie » Wed Jul 24, 2019 1:53 pm

No, as soon as you buy a second one of anything it shows the number of slots you'll get back if you sell one of them. Once your back to owning one of those vehicles it'll show the higher slot count for that one that you'll get back for selling it.

Illinois Farmer
Posts: 94
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by Illinois Farmer » Wed Jul 24, 2019 2:14 pm

Oh gotcha. Thanks Ritchie, sorry for my post then. I guess I never paid that close attention to it.
1200 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user

Rabbitbugs93
Posts: 3
Joined: Sun Jul 07, 2019 8:35 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by Rabbitbugs93 » Wed Jul 24, 2019 3:41 pm

How's everyone,,first time commenting on the forum but speaking of slots I've noticed John Deere,case,new hollandand,,Anderson equipment an possible a lot of other equipment (haven't had time to check everything yet) now have lower slot count,,The case maxxum is now 10 less slots,,also some of the Anderson equipment like diet feeder's in particular use a lot less slots now,,I play on Xbox an only noticed it yesturday

User avatar
DeereJason
Posts: 522
Joined: Thu Aug 14, 2014 8:48 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by DeereJason » Wed Jul 24, 2019 4:23 pm

vondeylenfarms wrote:
Wed Jul 24, 2019 5:16 am
Don't get me wrong it's cool if they did this...but it looks just to be Xbox and I'm hoping PlayStation can be in this
Same here. Getting crowded fast. Have a rotating door now for special items...use, return and add the next item. I have to budget slots more than money.

JCByellowguy
Posts: 96
Joined: Thu Sep 07, 2017 11:55 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by JCByellowguy » Wed Jul 24, 2019 9:58 pm

DeereJason wrote:
Wed Jul 24, 2019 4:23 pm
vondeylenfarms wrote:
Wed Jul 24, 2019 5:16 am
Don't get me wrong it's cool if they did this...but it looks just to be Xbox and I'm hoping PlayStation can be in this
Same here. Getting crowded fast. Have a rotating door now for special items...use, return and add the next item. I have to budget slots more than money.
Not to get off topic but I am curious as to the play style of those players that are maxing out slots?

Ive been playing on Ravenport which out the gate starts you off 5-600 slots before you buy anything on farm manager. Ive got cotton, soybeans, logging, silage, and haying operations with all the appropriate machines and equipment. I still have around 300 slots free.
Xbox One Farmer
Yellow Farmer with some Red mixed in

gilroy222
Posts: 528
Joined: Thu Feb 20, 2014 7:36 pm

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by gilroy222 » Thu Jul 25, 2019 1:17 am

Can confirm, it is not hard at all to hit max slots if you use any variety of equipment at all. I found with 17 on a map like Lone Oak I had to lease my beet/potato equipment as well as forestry equipment even after using the same model of multiple tractors to save slots.

For some reason that map used an insane amount of starting slots.

User avatar
vondeylenfarms
Posts: 724
Joined: Sat Oct 10, 2015 11:53 pm
Location: USA, Ohio

Re: John Deere S790 - Console slot count - Can we get clarification

Post by vondeylenfarms » Thu Jul 25, 2019 6:02 am

Well probably have to wait till after farm con to get Chris or anyone from giants to answer this. If they PS4 will get an update and lower ours to then I'll be happy wait a few days
Vondeylen Farms Ohio, U.S.
1000 acres, family farm, huge Case IH guy(however not racist we own some green :coolnew: )

Platform-PS4

User avatar
O5-Chris
GIANTS Software | Community Coordinator
Posts: 456
Joined: Fri Mar 01, 2019 10:22 am
Location: Erlangen
Contact:

Re: John Deere S790 - Console slot count

Post by O5-Chris » Thu Jul 25, 2019 10:24 am

Guil wrote:
Tue Jul 23, 2019 10:56 pm
vondeylenfarms wrote:
Tue Jul 23, 2019 10:09 pm
Come on giants let's see an explanation for this plz....I would like to see a lower slot count so obviously it's possible
At the time of your post it was after 10pm in Germany, have some patience and wait for an answer. Might take a little bit longer given that Giants are super busy with FarmCon.
Yeah, FarmCon is pretty much the reason i can't look into this at the moment. Sorry!
Community Coordinator - Professional Wolf - Typer of Keys

Post Reply