Seasons mod (op updated re: bug reports)

SwoopGB
Posts: 76
Joined: Mon Jan 07, 2019 6:04 am

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by SwoopGB » Tue Aug 06, 2019 1:53 am

Re: Horses.


I agree with the above comment that riding around on other people's horses for less of an hourly rate than practically any other activity in the game....has made the already woefully shallow gameplay involving horses even shallower.

Please, for the love of God, have a re think. I mean.....I know it's kinda beyond the scope of seasons to introduce different breeds of horse, including dirty great big horses like Shires that could pull a plow.....and putting in all kinds of horse drawn farming equipment to play with.....yes I know, I'm dreaming but it's good to dream.

What about allowing horse breeding in the same way other livestock breed?

Or allowing training in speed, stamina and agility and having randomised competition results (off screen obvs......maybe with a 'job' to transport the horse to the competition area?) that effects the value of the horse and / or value of any offspring of said champion horse?

SwoopGB
Posts: 76
Joined: Mon Jan 07, 2019 6:04 am

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by SwoopGB » Tue Aug 06, 2019 1:56 am

cwattyeso wrote:
Mon Aug 05, 2019 10:23 pm
I wonder if it's possible in a future update or whether it's even possible at all perhaps due to a limitation with the games UI, to do something about the animal screen. With the animals being listed individually with the Seasons mod, if you have a lot of animals, a lot of animal pens, that screen becomes incredibly difficult and long to scroll, navigate and manage.
What he said.

I tried counting my sheep to see how close to the pen limit I was getting but I fell asleep before I got a total...

User avatar
Guil
Posts: 6779
Joined: Fri Aug 21, 2015 8:43 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Guil » Tue Aug 06, 2019 7:59 am

Seemingly animal screen extended works fine with seasons.
https://www.farming-simulator.com/mod.p ... tle=fs2019

juf.de
Posts: 3694
Joined: Fri Mar 30, 2012 8:04 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by juf.de » Tue Aug 06, 2019 9:34 am

Question regarding weed:
Does weed die in winter or can it resist the cold? I currently play a organic farming game, so no fertilizer or herbicide. I do not want to test it and maybe get a loss in harvest in the next year. but if i can ignore the weed after the second harvest each year i not have to park a tractor with a weeder there all the time and use it for other things.
Tutorials: log.txt, Giants Bilderhoster, erweiterter Texteditor, Konsole (PC)    /    Direktlink Giants Imagehoster
[PC] [Mac] [XB1] [PS4] in the thread title keeps the Forum clean / im Threadtitel hält das Forum übersichtlich
Playing on PC

Lucass
Posts: 156
Joined: Tue Feb 19, 2019 2:43 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Lucass » Tue Aug 06, 2019 9:58 am

@juf.de

"Weeds will wither and die when the soil temperature is below 0 degrees Celsius."
Source: https://www.realismusmodding.com/mods/s ... play/crops

juf.de
Posts: 3694
Joined: Fri Mar 30, 2012 8:04 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by juf.de » Tue Aug 06, 2019 10:14 am

Ok, thanks for the info.
Tutorials: log.txt, Giants Bilderhoster, erweiterter Texteditor, Konsole (PC)    /    Direktlink Giants Imagehoster
[PC] [Mac] [XB1] [PS4] in the thread title keeps the Forum clean / im Threadtitel hält das Forum übersichtlich
Playing on PC

OlavEmil
Posts: 216
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:12 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by OlavEmil » Tue Aug 06, 2019 12:20 pm

Rahkiin wrote:
Mon Aug 05, 2019 8:38 pm
It's something we can consider. But I think it's unlikely we will add it.

Do you actually ride your horses or do you use a mod to take them riding?
I personally don't use horses at all as they are per now. However, I find the idea of a multi year investment in breeding them for the possibility of a high turnaround very intriguing. Any real purpose for playing a map for several years in seasons is very welcome.

User avatar
Rahkiin
GIANTS Software | Gameplay Programmer
Posts: 753
Joined: Tue Jan 17, 2017 12:45 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Rahkiin » Tue Aug 06, 2019 1:54 pm

Dairy cows are also a multi-year investment now: you buy them, they need to get pregnant. Then 9 months to give birth, at which point they start producing milk. It will be a while before they produced enough to pay back their initial payment.

User avatar
Miketeg
Posts: 734
Joined: Tue Nov 01, 2016 1:06 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Miketeg » Tue Aug 06, 2019 3:50 pm

Don't know if I can ask, but do you think you can add moisture to straw? I know I'd already asked for, but when I was working on my dad's farm, we have to use a tedder to help straw dry faster, prior to bale it.

Baling wet straw will have it to rot really fast and it won't be usable.

So that's why i'm asking. Just a "more realistic" addon.

thanks for all your work. I really enjoy playing with Seasons.
Has been dairy farmer - From Quebec, Canada
French is my first language, please excuse my English :-)

Electsilver8
Posts: 308
Joined: Sat Dec 08, 2018 2:00 am

Harvesting soybeans with seasons.

Post by Electsilver8 » Tue Aug 06, 2019 5:15 pm

Does anybody else have problems harvesting soybeans? Everytime I plant soybean, by the time it's ready, it rains every day and it stops when my crops are withered. I've changed to Canola now, with no issues, but soybeans are a pain.

Codewell
Posts: 10
Joined: Mon Apr 01, 2019 12:53 am

Seasons and tree packs

Post by Codewell » Tue Aug 06, 2019 5:40 pm

I used the forum search function before asking this and couldn't find an answer. Do any of the tree pack mods that are out now work with Seasons mod? I'd like to add some trees to my farm but don't want to find out 20 trees in that they don't work and then I have to cut them all down. Thanks for any help.

User avatar
Miketeg
Posts: 734
Joined: Tue Nov 01, 2016 1:06 pm

Re: Seasons and tree packs

Post by Miketeg » Tue Aug 06, 2019 5:46 pm

I don't think any of the pack has been edited to be season ready as of now.

Modders will need to update it (if they want to).
Has been dairy farmer - From Quebec, Canada
French is my first language, please excuse my English :-)

Sir_Kutz
Posts: 140
Joined: Fri Mar 01, 2019 9:23 pm

Re: Harvesting soybeans with seasons.

Post by Sir_Kutz » Tue Aug 06, 2019 6:53 pm

i haven't gotten to harvest yet. I do remember something similar happening in FS17. If memory serves me right it only happened during the first harvest. During the second year spring was warmer and I was able to plant the soybeans earlier. From what I gather the default geo for season is based on the UK making it harder for soybeans. Once we start getting some other geos released I doubt you'd have any problems.

User avatar
hun3
Posts: 571
Joined: Mon Sep 26, 2016 9:43 am

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by hun3 » Tue Aug 06, 2019 7:17 pm

I was wondering if someone could tell me what I do wrong. I want to remove the snow from my map but the command doesnt work.

This is what Im trying to do:

Commands supplied by Seasons
The following commands are supplied by Seasons and useful for testing maps and other mods.

Change height of snow
Add or remove a single layer of snow, or remove all snow.

Usage: ssAddSnow, ssRemoveSnow, ssResetSnow

Here's what I do:
1. Activate developer tool by pressing ~
2. Press again type in those command press enter
3. Message says command not found.

Do I need to type something else before the command?

Thanks

advantys287
Posts: 16
Joined: Mon Jul 08, 2019 2:20 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by advantys287 » Tue Aug 06, 2019 7:29 pm

Try rmResetSnow given in previous in this tread

Post Reply