Seasons mod (op updated re: bug reports)

Jbird0021
Posts: 6
Joined: Wed Feb 13, 2019 11:07 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Jbird0021 » Thu Jan 30, 2020 3:51 pm

Drmattymd wrote:
Thu Jan 30, 2020 12:07 am
what map and geo are you using? Are you fast forwarding a lot? What speed are you on before you use the sleep function?
My first map was Geiselsberg with the Geiselsberg geo, second map is Wola Zabierzowska with the Poland geo.

On Geiselsberg my speed was 5X and Wola is 15X

Another thing is, I don't use the autosave function... last night, I saved the game before midnight, tried the sleep function (7 hours I believe) and it updated and both aspects of the game rolled to the next day/period as it should. That may be the solution?

Fifty1990
Posts: 239
Joined: Fri Mar 29, 2019 1:15 am

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Fifty1990 » Thu Jan 30, 2020 5:12 pm

My mission disappeared when going in to a new season. It was a hay making mission so the grass needed drying. I went from late spring to early summer over night with the mission active because the dry grass was still dry grass. And when i arrived at my field the other day it was a hay but the mission disappeared leaving the field with hay swaths.

I was playing campaign of france, European simplified geo on 6 day seasons on the ps4.
Fifty1990 is the gamertag on ps4. Farm on people *thumbsup* :mrgreen:

gilroy222
Posts: 545
Joined: Thu Feb 20, 2014 7:36 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by gilroy222 » Sun Feb 02, 2020 6:54 pm

Rahkiin wrote:
Mon Jan 20, 2020 2:04 pm
gilroy222 wrote:
Fri Jan 17, 2020 11:30 pm
How do you actually sell/remove the horses once you have them?

Playing Lone Oak on PS4 and I cannot sell horses from the horse farm. When I tab to the right the horses will not get highlighted and thus I cannot remove them.
This works for me. Can anyone confirm this? Or can you make a video?
So I am not sure what has happened... But I am now able to sell them. I didn't change any mods or anything but it is now working.

Thanks for taking the time to reply anyway.

lastpatrol
Posts: 2
Joined: Fri Feb 07, 2020 2:34 am

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports) Days/Periods Out of Sync

Post by lastpatrol » Fri Feb 07, 2020 4:51 am

Jbird0021 wrote:
Wed Jan 29, 2020 8:18 pm
Ok. I'm having an issue with the seasons mod that I can't seem to rectify. To outline, I'm playing on console (PS4) using 6 day seasons, and the corresponding geo mod to the map I'm playing... The issue I have is that the transition from I believe spring to summer, half of the seasons' functions move into the next day/period and other functions do not. My calendar in the seasons' menu will say that I'm in period 2 of early summer, but everything growth-wise and even at the top of the gameplay screen will show period 6, late spring... The timeframes are not in sync. This is the second game out of two tries this has happened.

On my first go (Geiselsberg) I was all the way into the 1st period of mid-autumn, and the whole entire map did not have a crop past the 2nd growth stage, including mine.

The temperature, trees, schedule in the seasons menu all are appropriate, but the growth and the timeframe listed on the main playing screen are off.

Is this due to utilizing the "sleep" function? How can I rectify this!?
this is Ireland, rdk19,charwell.. unreported problem it seems, stuck on spring 1 ...is it the map a random mod? its not a geo problem that I know...it happens when reloading certain maps a couple of times , restarting fs19 is a temporary fix ,the game will crash when weather forecast runs out if ignored.

ilovetrains
Posts: 436
Joined: Sun Jan 11, 2015 10:11 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by ilovetrains » Mon Feb 10, 2020 10:30 pm

bug:
County Line season - Missouri GEO, planted corn field 14 Spring day 1 (9 days season) matured to dark green, 50% using tool, by Summer day 4 but never matured further. Winter day 1 field showed 'harvested.'
Fall day 3 - bought pasture field, mowed, turned from 'dry grass' to hay while mowing field, then disappeared (within 3 hours of game clock time).

Illinois Farmer
Posts: 1404
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Illinois Farmer » Mon Feb 10, 2020 10:34 pm

For one, that geo is messed up, so that could be the problem. Also did you start seasons on an existing save?
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user

ilovetrains
Posts: 436
Joined: Sun Jan 11, 2015 10:11 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by ilovetrains » Mon Feb 10, 2020 10:37 pm

Illinois Farmer wrote:
Mon Feb 10, 2020 10:34 pm
For one, that geo is messed up, so that could be the problem. Also did you start seasons on an existing save?
started brand new game - gone through an entire year.

OK - was nto aware there was anything wrong with the GEO. I believe it was off the in game modhub...what specifically is wrong with it? I guess I need a new GEO...

Drmattymd
Posts: 1726
Joined: Sun Oct 30, 2016 3:54 pm
Location: VA, USA

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Drmattymd » Mon Feb 10, 2020 10:39 pm

If it's an adub geo, that's what's wrong with it
Playing on PC and PS4

Illinois Farmer
Posts: 1404
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Illinois Farmer » Mon Feb 10, 2020 10:47 pm

His temps, planting, and harvesting times are inaccurate. Midwest geo seems to work. The Minnesota geo seems to be ok also.
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user

ilovetrains
Posts: 436
Joined: Sun Jan 11, 2015 10:11 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by ilovetrains » Mon Feb 10, 2020 10:54 pm

Illinois Farmer wrote:
Mon Feb 10, 2020 10:47 pm
His temps, planting, and harvesting times are inaccurate. Midwest geo seems to work. The Minnesota geo seems to be ok also.
If I am starting on Spring day 1 - is it OK to change the GEO on a savegame?

Illinois Farmer
Posts: 1404
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:34 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Illinois Farmer » Mon Feb 10, 2020 11:40 pm

Possibly. Usually winter is the best, but since it is there very beginning it might work.
1280 acre farm, 3000 hogs, 200 cattle, 16 ewes,1 ram, 30 lambs, and xbox one user

User avatar
FarmCatJenkins
Posts: 633
Joined: Wed Oct 09, 2019 3:27 pm
Location: Pennsylvania, USA

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by FarmCatJenkins » Tue Feb 11, 2020 4:02 pm

ilovetrains wrote:
Mon Feb 10, 2020 10:54 pm
Illinois Farmer wrote:
Mon Feb 10, 2020 10:47 pm
His temps, planting, and harvesting times are inaccurate. Midwest geo seems to work. The Minnesota geo seems to be ok also.
If I am starting on Spring day 1 - is it OK to change the GEO on a savegame?
Yes avoid anything from Adub. Not sure why after repeated complaints Giants keeps pushing his GEOs through. I switched GEOs on my Hazzard County map in day 4 of spring (9 day seasons) from Midwest to the Hazzard County GEO and have not run into any problems, yet...
Farmer since birth. Simulated since ‘15
Facebook Page
Xbox: Hodge A Palooza
Steam: FarmCat Jenkins

Currently Playing:
Lone Oak: 488 hours (Over 3 Save Games)
Year 4, 9 day seasons
-420 Holsteins
-40 Rotating Salers
-30 Yorkshire Breeders (Farrow to Feeder Operation)
-New Holland Farm

Hazzard County: 53 hours
Year 1, 9 day seasons
-40 Holsteins
-John Deere and Case

JohnDeere77
Posts: 365
Joined: Tue Jul 31, 2018 3:11 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by JohnDeere77 » Mon Feb 17, 2020 1:44 pm

Diaryoperation
From the blog its written that cows (Holstein) produce 10,760kg (litres?) of milk per year. From the prices I can see that milk pays up to $700/1000L. So an easy calculation gives that one cow would generate $7000 in milk per year. Correct?

The reason I ask is because I find the amount quite high. And I need a prox calculation in order to see if I have enough funds to start this operation big enough to pay off the loan I need.
Plays on pc, hardmode and loves grinding

User avatar
Rahkiin
GIANTS Software | Gameplay Programmer
Posts: 750
Joined: Tue Jan 17, 2017 12:45 pm

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Rahkiin » Fri Feb 21, 2020 3:20 pm

well, cows tend to produce 40l per day IRL as well. so that is more than 10000 liters (40*350 = 14000). They don't give milk equally all year, so that's how it becomes 10000 liters.

Corstaad
Posts: 396
Joined: Wed Jan 17, 2018 3:14 am

Re: Seasons mod (op updated re: bug reports)

Post by Corstaad » Fri Feb 21, 2020 7:19 pm

I keep getting weeds in my planted grass fields. Are we suppose to spray after every harvest? Also along with the grass topic I'm confused about grass growth so far in Seasons 19. I waited tell early summer to harvest the field. It didn't grow at all in mid summer. Come late summer it sprung up to 33%. My question is this by design? I'm using the Midwest Geo if that matters. I'm trying to figure out the best way to get grass yields for the whole season and I'm kinda confused on best practice so far. Is anyone just cutting at 66% growth and getting four cuttings?

Post Reply