How do I change the pickup width on balers?

Untiedshoes
Posts: 47
Joined: Wed Jul 03, 2019 5:48 pm

How do I change the pickup width on balers?

Post by Untiedshoes » Sat Feb 15, 2020 1:53 am

Hey gang, I was wonder if anyone knows how I can change the pickup width of a baler. I want to use the Agco baler, but I want to widen the width of the pick up just a bit. It constantly leaves a bit of the swath on one side of the other. I went into the xml file and tried to widen it to match 5he other balers, but it didn’t seem to work after I did it. And I did remember to copy and replace the file when I changed it. On the second try. Thanks ahead of time.

Dairydeere
Posts: 745
Joined: Sun Mar 03, 2019 6:11 pm
Location: Eastern Washington, United States
Contact:

Re: How do I change the pickup width on balers?

Post by Dairydeere » Sat Feb 15, 2020 2:13 am

Did you edit the store data or the physical baler data in the xml file? I don't mess with those files purely because I'm fine with the equipment I can use, but I do have some common knowledge on those things.
Dairy Farmer. John Deere. Dairydeere!
FS 17 on PS4; FS 19 on Epic Games

Current Saves:
Medicine Creek-2.75 hrs.
Geiselsberg-2.25 hrs.
New Woodshire-YT Channel
If you never ask, the answer is always no.
Have fun with the farmin’!

Untiedshoes
Posts: 47
Joined: Wed Jul 03, 2019 5:48 pm

Re: How do I change the pickup width on balers?

Post by Untiedshoes » Sat Feb 15, 2020 2:28 am

It was the physical baler xml.

Alagos
Posts: 1501
Joined: Thu Aug 15, 2013 2:54 pm
Location: The Netherlands

Re: How do I change the pickup width on balers?

Post by Alagos » Sun Feb 16, 2020 10:55 am

It was probably still the store data, since that's in the xml. Working widths aren't edited via XML, afaik. They are based on transform's made in GE =)

Eische
Posts: 1516
Joined: Thu Oct 18, 2018 5:17 pm

Re: How do I change the pickup width on balers?

Post by Eische » Sun Feb 16, 2020 6:20 pm

Yep. You need to adjust the workarea nodes in the i3d file. You can do this with a text editor. GE is not necessary but more intuitive.

Open the i3d file with a text editor and search for workarea. You should find a block that looks like this:

Code: Select all

<TransformGroup name="workAreas" nodeId="130">
          <TransformGroup name="workAreaStart" translation="1.3 0 0.436185" collision="false" clipDistance="300" nodeId="131"/>
          <TransformGroup name="workAreaWidth" translation="-1.3 0 0.436185" collision="false" clipDistance="300" nodeId="132"/>
          <TransformGroup name="workAreaHeight" translation="1.3 0 0.0141083" collision="false" clipDistance="300" nodeId="133"/>
        </TransformGroup>
The translation values are the coordinates of the nodes. In this case, the first value (1.3) is defining the width of the workarea in relation to the centerline of the baler.
In order to increase the workarea, you need to change the first value in each of the three rows. So right now the baler (it is the NH Rollbelt 150) has working width of 2.6m (from 1.3 to -1.3). If you want to change it to 4m, the resulting block need to look like this:

Code: Select all

<TransformGroup name="workAreas" nodeId="130">
          <TransformGroup name="workAreaStart" translation="2 0 0.436185" collision="false" clipDistance="300" nodeId="131"/>
          <TransformGroup name="workAreaWidth" translation="-2 0 0.436185" collision="false" clipDistance="300" nodeId="132"/>
          <TransformGroup name="workAreaHeight" translation="2 0 0.0141083" collision="false" clipDistance="300" nodeId="133"/>
        </TransformGroup>
If you don't find workarea, just search for the name of the workarea nodes as shown in the xml file.

Once you have done your changes, simply save the i3d file and rezip the mod.
PC - Win10

Mwal
Posts: 327
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:59 pm

Re: How do I change the pickup width on balers?

Post by Mwal » Tue Feb 18, 2020 2:54 am

Eische wrote:
Sun Feb 16, 2020 6:20 pm
Yep. You need to adjust the workarea nodes in the i3d file. You can do this with a text editor. GE is not necessary but more intuitive.

Open the i3d file with a text editor and search for workarea. You should find a block that looks like this:

Code: Select all

<TransformGroup name="workAreas" nodeId="130">
          <TransformGroup name="workAreaStart" translation="1.3 0 0.436185" collision="false" clipDistance="300" nodeId="131"/>
          <TransformGroup name="workAreaWidth" translation="-1.3 0 0.436185" collision="false" clipDistance="300" nodeId="132"/>
          <TransformGroup name="workAreaHeight" translation="1.3 0 0.0141083" collision="false" clipDistance="300" nodeId="133"/>
        </TransformGroup>
The translation values are the coordinates of the nodes. In this case, the first value (1.3) is defining the width of the workarea in relation to the centerline of the baler.
In order to increase the workarea, you need to change the first value in each of the three rows. So right now the baler (it is the NH Rollbelt 150) has working width of 2.6m (from 1.3 to -1.3). If you want to change it to 4m, the resulting block need to look like this:

Code: Select all

<TransformGroup name="workAreas" nodeId="130">
          <TransformGroup name="workAreaStart" translation="2 0 0.436185" collision="false" clipDistance="300" nodeId="131"/>
          <TransformGroup name="workAreaWidth" translation="-2 0 0.436185" collision="false" clipDistance="300" nodeId="132"/>
          <TransformGroup name="workAreaHeight" translation="2 0 0.0141083" collision="false" clipDistance="300" nodeId="133"/>
        </TransformGroup>
If you don't find workarea, just search for the name of the workarea nodes as shown in the xml file.

Once you have done your changes, simply save the i3d file and rezip the mod.
Thank you that was very helpful.

Eische
Posts: 1516
Joined: Thu Oct 18, 2018 5:17 pm

Re: How do I change the pickup width on balers?

Post by Eische » Tue Feb 18, 2020 6:32 am

Mwal wrote:
Tue Feb 18, 2020 2:54 am

Thank you that was very helpful.
You are welcome.
Happy baling!
PC - Win10

Untiedshoes
Posts: 47
Joined: Wed Jul 03, 2019 5:48 pm

Re: How do I change the pickup width on balers?

Post by Untiedshoes » Fri Feb 21, 2020 5:33 pm

Thanks a million

Post Reply