FS19 Tedder Bug

Yoshubi
Posts: 14
Joined: Mon May 18, 2020 8:28 pm

FS19 Tedder Bug

Post by Yoshubi » Tue Jul 20, 2021 3:19 am

Hey guys i really need some help with a problem i've been having with tedding. When ever i try to use a tedder, as soon as it touches the grass it does this weird bug which freezes the tractor and it carries on like its on ice and the only way to stop it is to jump out. However the tedder doesnt actually do any tedding. I've provided two links, one to show the bug and another to show what mods i have installed so maybe someone knows of a fix. Thanks in advance

The Bug: https://youtu.be/dO2p6sQIn4c

Installed mods: https://youtu.be/-H7KZS5-cYE

Mwal
Posts: 2218
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:59 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Mwal » Tue Jul 20, 2021 5:47 am

Post your log, it explains how to do so here viewtopic.php?f=827&t=88665
Would also be interested in the exact Tedder you’re using or if it’s all of them.

Yoshubi
Posts: 14
Joined: Mon May 18, 2020 8:28 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Yoshubi » Tue Jul 20, 2021 11:32 pm

Hi thanks for the reply, it seems to be on every Tedder both base game and modded. Here's the link to the log

https://www.file-upload.net/en/download ... g.txt.html

Drmattymd
Posts: 218
Joined: Sun Oct 30, 2016 3:54 pm
Location: VA, USA

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Drmattymd » Wed Jul 21, 2021 1:48 am

I doubt this has anything to do with your problem but that grass doesnt need tedding, it looks already dry
Playing on PC and PS4

Yoshubi
Posts: 14
Joined: Mon May 18, 2020 8:28 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Yoshubi » Wed Jul 21, 2021 3:03 am

Yea it looks dry but it was mowed just before I switched to the tedder

Mwal
Posts: 2218
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:59 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Mwal » Wed Jul 21, 2021 1:06 pm

Well for starters I would remove your key bindings, it’s hard to find anything in there other than warnings about key bindings. Like so many I don’t know if I will ever make it to the bottom on my phone

Yoshubi
Posts: 14
Joined: Mon May 18, 2020 8:28 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Yoshubi » Wed Jul 21, 2021 5:57 pm

Right haha apologies, ok new upload without the keybinding errors

https://www.file-upload.net/en/download ... g.txt.html

Mwal
Posts: 2218
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:59 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Mwal » Wed Jul 21, 2021 6:43 pm

Do you use a modded vicon Fanex 604? I would look at removing that if you do otherwise check other modded tedders or modded rake Tedder combos. I don’t know a lot about this besides what I’ve learned through trial and error myself but that’s where I would start, maybe someone who knows more might have more insight.

Yoshubi
Posts: 14
Joined: Mon May 18, 2020 8:28 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Yoshubi » Wed Jul 21, 2021 7:00 pm

All the Tedders are base game and no modded rakes, but i did see this in the log:

Could this item be causing the problem?

2021-07-20 02:58 data/vehicles/vicon/viconFanex604/viconFanex604.i3d (9.72 ms)
2021-07-20 02:58 data/shared/wheels/hubs/hubSmall01.i3d (0.88 ms)
2021-07-20 02:58 data/shared/wheels/trelleborg/T510/R08_T510.i3d (0.49 ms)
2021-07-20 02:58 data/shared/assets/lights/lizard/rear2ChamberLight_01.i3d (0.84 ms)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
2021-07-20 03:00 Error: Running LUA method 'update'.
2021-07-20 03:00 dataS/scripts/vehicles/specializations/Tedder.lua(334) : bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)

Mwal
Posts: 2218
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:59 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Mwal » Wed Jul 21, 2021 7:09 pm

That’s why I was wondering if the vicon Tedder you were using was modded, have you updated the vicon dlc?

Mwal
Posts: 2218
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:59 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Mwal » Wed Jul 21, 2021 7:27 pm

So after looking some more you have a few mods causing some errors, one of which that stands out most is the zero turn mower pack, I would start by pulling that out then going through any others causing errors and removing them and seeing if the issue persists

Yoshubi
Posts: 14
Joined: Mon May 18, 2020 8:28 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Yoshubi » Wed Jul 21, 2021 7:30 pm

Great ill try that, thanks for your all help

Yoshubi
Posts: 14
Joined: Mon May 18, 2020 8:28 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Yoshubi » Wed Jul 21, 2021 7:49 pm

*****Update****

All solved, turns out it was the ZeroTurn pack that causes the problem. Thanks again for your help your a legend

Mwal
Posts: 2218
Joined: Wed Aug 16, 2017 4:59 pm

Re: FS19 Tedder Bug

Post by Mwal » Wed Jul 21, 2021 8:30 pm

Haha thanks, just glad I was able to help

Post Reply