[READ] FS19 Animal Stables Limit

Roby1164
Posts: 9
Joined: Tue Oct 25, 2016 9:41 pm
Location: Italy

[READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Roby1164 » Sun Jan 06, 2019 9:26 am

Help, is it possible to solve the problem of the limit to 10, of the stable animal stable ??
In multiplayer it is a too restrictive limit, if you play, from 3 players up, some remain without animals ......

Papalie
Posts: 379
Joined: Sat Oct 27, 2012 11:55 am

Re: FS19 Animal Stables Limit

Post by Papalie » Sun Jan 06, 2019 9:29 am

In german Part of this Forum they told us, that they are aware of this issue ( Sorry, I can’t find the post Right now) , but can‘t tell some Timeline

User avatar
Rahkiin
GIANTS Software | Gameplay Programmer
Posts: 645
Joined: Tue Jan 17, 2017 12:45 pm

Re: FS19 Animal Stables Limit

Post by Rahkiin » Mon Jan 07, 2019 1:41 pm

We lifted the restriction from 4 (in FS17) to 10 (in FS19). The navmesh (animated) animals have a high performance impact currently.

Roby1164
Posts: 9
Joined: Tue Oct 25, 2016 9:41 pm
Location: Italy

Re: FS19 Animal Stables Limit

Post by Roby1164 » Mon Jan 07, 2019 8:04 pm

Rahkiin wrote:
Mon Jan 07, 2019 1:41 pm
We lifted the restriction from 4 (in FS17) to 10 (in FS19). The navmesh (animated) animals have a high performance impact currently.
Understandable, but, the fact remains that in multiplayer, 10 animal stalls, are too few and restrictive, if you play in 3 or more players. you can not have them for everyone, and usually, multiplayer is played on a Dedi server, so the performance is greater .... At most, you can enter a parameter of choice, in the options, to have more stable animals, as there for graphics, those with more power increase them ....

206airmail
Posts: 7
Joined: Mon Jan 07, 2019 10:00 pm

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by 206airmail » Mon Jan 07, 2019 10:03 pm

I also second giving the option to have it higher. It could always be implemented as an option specifically on dedicated servers maybe? It would be nice to have at least 20. I have 4 players on my dedicated server and it's really annoying that we can't all have animals.

Roby1164
Posts: 9
Joined: Tue Oct 25, 2016 9:41 pm
Location: Italy

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Roby1164 » Tue Jan 08, 2019 9:05 am

206airmail wrote:
Mon Jan 07, 2019 10:03 pm
I also second giving the option to have it higher. It could always be implemented as an option specifically on dedicated servers maybe? It would be nice to have at least 20. I have 4 players on my dedicated server and it's really annoying that we can't all have animals.
In fact, that's what happens, if you play over 2 players, you are penalized ......
At least tell us how to remove this limit, at our own risk and decision ...

User avatar
Rahkiin
GIANTS Software | Gameplay Programmer
Posts: 645
Joined: Tue Jan 17, 2017 12:45 pm

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Rahkiin » Tue Jan 08, 2019 10:26 am

You can all have animals. You just can't all have every type of animal. One farm can have a sheep and cow pen, and another can have a horse and sheep pen, etc.

You can override the limit with a LUA script that updates AnimalHusbandry.GAME_LIMIT. For example a simple script with just the line:
AnimalHusbandry.GAME_LIMIT = 20

Roby1164
Posts: 9
Joined: Tue Oct 25, 2016 9:41 pm
Location: Italy

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Roby1164 » Tue Jan 08, 2019 3:39 pm

Rahkiin wrote:
Tue Jan 08, 2019 10:26 am
You can all have animals. You just can't all have every type of animal. One farm can have a sheep and cow pen, and another can have a horse and sheep pen, etc.

You can override the limit with a LUA script that updates AnimalHusbandry.GAME_LIMIT. For example a simple script with just the line:
AnimalHusbandry.GAME_LIMIT = 20
OK.....
Simple Script ?? It's not for everyone, who does not know how to do the script, how can it do? Is not it possible to have help from you?

User avatar
Rahkiin
GIANTS Software | Gameplay Programmer
Posts: 645
Joined: Tue Jan 17, 2017 12:45 pm

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Rahkiin » Tue Jan 08, 2019 4:13 pm

Create a mod. Put a file named husbandry.lua in the mod folder. Copy that line:

Code: Select all

AnimalHusbandry.GAME_LIMIT = 20
into the husbandry.lua file.

Create another file, named modDesc.xml.
Add this:

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no"?>
<modDesc descVersion="42">
    <author>Player</author>
    <contributors></contributors>
    <version>1.0.0.0</version>

    <title>
        <en>HusbandryLimit</en>
    </title>

    <description>
        <en><![CDATA[Lift husbandry limit
        ]]>
        </en>
    </description>

    <iconFilename>icon.png</iconFilename>

    <multiplayer supported="true" />

    <extraSourceFiles>
        <sourceFile filename="husbandry.lua" />
    </extraSourceFiles>
</modDesc>
Possibly make a nice icon and name it icon.png and put it also in the folder.
Then zip everything _in_ the folder and name it something like HusbandryLimit.zip.
Put that zip on your dedi and on all the clients as any normal mod.


EDIT: I created the mod for you, I already made the content above anyways.
Attachments

[The extension zip has been deactivated and can no longer be displayed.]


Roby1164
Posts: 9
Joined: Tue Oct 25, 2016 9:41 pm
Location: Italy

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Roby1164 » Tue Jan 08, 2019 5:09 pm

Thank you so much, you're great

206airmail
Posts: 7
Joined: Mon Jan 07, 2019 10:00 pm

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by 206airmail » Tue Jan 08, 2019 10:34 pm

Thank you so much Rahkiin! Your amazing!
You should consider releasing this on FS-UK or ModHoster so more people can have access to it.
Thanks again!

Roby1164
Posts: 9
Joined: Tue Oct 25, 2016 9:41 pm
Location: Italy

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Roby1164 » Wed Jan 09, 2019 9:08 am

I tried to load it on ModHub, I hope I did everything right, and is published ....
For hours it is in Pending state

User avatar
Rahkiin
GIANTS Software | Gameplay Programmer
Posts: 645
Joined: Tue Jan 17, 2017 12:45 pm

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Rahkiin » Wed Jan 09, 2019 10:40 am

Did you really just upload to modhub exactly what I wrote for you?

This change is not supported and completely for your own risk, so as it is now it will not go to ModHub.

And don't upload work of others to ModHub.

Roby1164
Posts: 9
Joined: Tue Oct 25, 2016 9:41 pm
Location: Italy

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by Roby1164 » Wed Jan 09, 2019 11:13 am

Rahkiin wrote:
Wed Jan 09, 2019 10:40 am
Did you really just upload to modhub exactly what I wrote for you?

This change is not supported and completely for your own risk, so as it is now it will not go to ModHub.

And don't upload work of others to ModHub.
ok

kesboer
Posts: 3
Joined: Mon Dec 06, 2010 8:31 pm

Re: [READ] FS19 Animal Stables Limit

Post by kesboer » Sat Jan 12, 2019 4:25 am

Thanks for the mod! :hi: I will try it out on our dedicated server I wonder if it will destroy our framerate :search:

Locked