[SOLVED] John deere S790 bug

Here you find reports of bugs, that have been fixed.
Should you encounter similar symptoms to a bug that is listed here, please create a thread in Technical Support: viewforum.php?f=964
Matias1811
Posts: 3
Joined: Tue Mar 19, 2019 7:45 pm

[SOLVED] John deere S790 bug

Post by Matias1811 » Tue Mar 19, 2019 9:31 pm

PC/Mac/PS4/XB1: Pc
- Vehicle/Tool/Model/Object: Vehicle
- Issue: the platform does not fit properly with the machine
- Single- or Multiplayer: Single and Multiplayer
- Steps to reproduce:
1). I buy the machine and the platform
2). I attach the platform and it is tilted to one side

- Does it happen on a standard map without mods yes/no: yes
Image
Image
Image

User avatar
x Lethian x
GIANTS Software | QA Lead
Posts: 2179
Joined: Thu Mar 02, 2017 12:39 pm

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by x Lethian x » Wed Mar 20, 2019 9:41 am

Hi there!

I forwarded this to the devs but keep in mind that it will most likely not be fixed as this is a minor thing.
How to report a BUG -> German / English | How to post a log file | How to upload images

ekeenan
Posts: 194
Joined: Sun Aug 13, 2017 10:42 pm

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by ekeenan » Wed Mar 20, 2019 11:36 am

This issue may be considered minor, but its also an easy fix. In one of my past posts, I mentioned what the issue was.

ensot
Posts: 13
Joined: Sat Jan 12, 2019 9:37 pm

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by ensot » Wed Mar 20, 2019 12:39 pm

I agree that it is a minor bug, but it's really annoying. Plus it is a new flagship harvester in FS19 and it has this annoying bug... *thumbsdown*

Matias1811
Posts: 3
Joined: Tue Mar 19, 2019 7:45 pm

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by Matias1811 » Wed Mar 20, 2019 3:54 pm

I hope it is really solved, since it is the brand that is promoting the game

saracaen
Posts: 112
Joined: Mon Jul 25, 2011 8:26 pm

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by saracaen » Wed Mar 20, 2019 8:58 pm

I wouldn't count on it. They would much rather spend time making paid content instead.

User avatar
Guil
Moderator
Posts: 5885
Joined: Fri Aug 21, 2015 8:43 pm

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by Guil » Thu Mar 21, 2019 8:22 am

Please stop posting the same thing across various bug reports or elsewhere in the forum.

User avatar
RODHA
Posts: 4603
Joined: Wed Dec 28, 2016 12:41 pm

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by RODHA » Thu Mar 21, 2019 8:59 am

x Lethian x wrote:
Wed Mar 20, 2019 9:41 am
Hi there!

I forwarded this to the devs but keep in mind that it will most likely not be fixed as this is a minor thing.
Minor thing? Do you really mean that Lethian? I mean "you"... one of the most understanding and helpful Giants member of all times.

That header with that position scrapes the ground all over the place because you attach a 45ft header to it not a 25ft one. That tiny little angle makes all the difference. And this has been mentioned, posted, discussed countless times over the past months even before the release of 1.2.

It is really hard to believe you are willing to just neglect this. I don't know what else to say. Thank you :hi:
PS4 / FS19

User avatar
x Lethian x
GIANTS Software | QA Lead
Posts: 2179
Joined: Thu Mar 02, 2017 12:39 pm

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by x Lethian x » Thu Mar 21, 2019 9:13 am

I'm not neglecting it, I'm just mirroring the things I get told :( I did open up a bug report and assigned it when I posted my first message so now it's in the hands of the devs and production if they can spare some resources on fixing it. All I can do is wait until I get an answer and I will of course update you asap.

And thanks for the kind words btw :P
How to report a BUG -> German / English | How to post a log file | How to upload images

village80
Posts: 36
Joined: Wed Dec 19, 2018 12:25 am

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by village80 » Thu Mar 21, 2019 2:14 pm

Hate to give this more attention... But...

Fixing a bug like this might have unintended consequences. It might break all save games where these two items are attached. I'd rather live with it in this state than have my average broken over a cosmetic issue in a corner that I never look at.


Vehicles and attachments are stored at 3D coordinates in your save like so:
This is my harvester::

Code: Select all

<vehicle id="2" modName="FS19_CM_IDEAL" filename="$moddir$FS19_CM_IDEAL/IDEAL9.xml" isAbsolute="true" age="6.000000" price="490010.000000" farmId="1" propertyState="1" operatingTime="210603.843750">
        <component1 position="-393.6505 39.6524 975.5330" rotation="-2.1141 1.5928 1.7584"/>
        <component2 position="-393.7026 40.3586 974.4576" rotation="-1.8171 1.4871 1.5897"/>
This is the header:

Code: Select all

<vehicle id="3" modName="FS19_3162_TerraFlex_Draper_45FT_by_Kalijostro" filename="$moddir$FS19_3162_TerraFlex_Draper_45FT_by_Kalijostro/draper3162.xml" isAbsolute="true" age="6.000000" price="90000.000000" farmId="1" propertyState="1" operatingTime="179542.171875">
        <component1 position="-393.4922 40.9352 982.7009" rotation="-14.7085 1.5932 1.7585"/>
        <component2 position="-389.0831 41.6087 981.2164" rotation="91.8439 -30.2627 90.8280"/>
        <component3 position="-392.1251 41.6275 981.1935" rotation="-120.0834 -1.6199 -177.5047"/>
        
Later on in the file it shows these two are attached:

Code: Select all

    <attachments rootVehicleId="2">
        <attachment attachmentId="3" inputJointDescIndex="1" jointIndex="1" moveDown="false"/>
    </attachments>
You want them to change the distance between the two items even though your savegame has that distance set. Who know what kind of side effects that will have.
  • Maybe they'll just jump a bit and it'll all be fine.
  • Maybe they'll get thrown halfway through a shed wall and have to be sold since there are too many other icons on the map for you to reset them (I've had this happen)
  • Maybe it'll just crash
  • Maybe cause other unknown things to happen.
You don't know, Giants can't know all the situations that are happening in savegames, so this is kinda scary. So, to fix this they might have to break your save game. If I were a FS dev I'd say "NOPE!"

There is no way that Giants could audit your save and fix it before hand, and it might work, but i'd be upset with giants if they broke my save over a cosmetic issue in a corner that I never look at.

Its fixable, yes, but no need to rage that they're not fixing it.

User avatar
MAurUS
GIANTS Software | Gameplay Programmer
Posts: 103
Joined: Thu Jun 16, 2011 11:54 am
Location: ER
Contact:

Re: [KNOW ISSUE] John deere S790 bug

Post by MAurUS » Mon Mar 25, 2019 5:12 pm

The bug will be fixed with the next patch.

Alagos
Posts: 1197
Joined: Thu Aug 15, 2013 2:54 pm
Location: The Netherlands

Re: [SOLVED] John deere S790 bug

Post by Alagos » Tue Mar 26, 2019 11:14 am

Perfect *thumbsup*

Skunkworks
Posts: 558
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:26 am

Re: [SOLVED] John deere S790 bug

Post by Skunkworks » Tue Mar 26, 2019 12:52 pm

Any chance to get the clipping issue with grain doors closed fixed, as explained here as well?

viewtopic.php?f=985&t=144444

Post Reply