Limited number of slots

TURBOSNOOP
Posts: 30
Joined: Tue May 26, 2015 3:51 am

Limited number of slots

Post by TURBOSNOOP » Wed Jan 30, 2019 7:52 pm

Why are we(being on console) limited to the number of slots. Some of the equipment takes up a lot of slots.

markare
Posts: 1094
Joined: Thu Dec 22, 2016 3:10 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Limited number of slots

Post by markare » Wed Jan 30, 2019 8:03 pm

viewtopic.php?t=98935

That explains it. Same reasons as fs17. Official explanation is half way down the first post on that thread
:hi:
Scottish farming with all the n00bery
Xb1
Sometimes stream, depends how I feel
http://aatg.freeforums.net/ work in progress

MarkSH
Posts: 74
Joined: Wed Jan 30, 2019 2:49 pm

Re: Limited number of slots

Post by MarkSH » Thu Jan 31, 2019 2:01 am

Short answer: the consoles do storage differently. Part of that is because consoles try harder to stop hacks, and access to savegames is one way to hack the games.

User avatar
RODHA
Posts: 4700
Joined: Wed Dec 28, 2016 12:41 pm

Re: Limited number of slots

Post by RODHA » Thu Jan 31, 2019 8:02 am

Because we have a fixed RAM capacity.
PS4 / FS19

User avatar
redglasses
Posts: 5626
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:01 pm
Location: Farming land, Canada

Re: Limited number of slots

Post by redglasses » Thu Jan 31, 2019 8:40 am

Basically RAM = slots. Since we have limited RAM we have limited slots.
Playing Minibrunn on xbox one (Thanks TopAce *thumbsup* )
Upload your screenshots here: IMG server
Buy and sale forum
Remember there is no need to spread your manure around the forums :wink3:
Jack of all trades, master of the skid steer
Have fun out on the fields :hi:

User avatar
RODHA
Posts: 4700
Joined: Wed Dec 28, 2016 12:41 pm

Re: Limited number of slots

Post by RODHA » Thu Jan 31, 2019 9:46 am

I hope Sony and Micky either stuffs 32 GB RAM to their next gen consoles or give us the option to add more as we need.
PS4 / FS19

BreadedVirus
Posts: 1408
Joined: Sun Nov 27, 2016 6:10 am
Location: here, there everywhere

Re: Limited number of slots

Post by BreadedVirus » Thu Jan 31, 2019 11:49 pm

RODHA wrote:
Thu Jan 31, 2019 9:46 am
I hope Sony and Micky either stuffs 32 GB RAM to their next gen consoles or give us the option to add more as we need.
LOL
MasterBox MB500 ATX Mid Tower Case, Asus - PRIME Z390-A ATX LGA1151 Motherboard, Core i5-9600K 3.7 GHz 6-Core Processor , GEFORCE RTX 2070 SUPER 8GB , 24GB RAM, CRYORIG - M9i 48.4 CFM CPU Cooler, 5 Cool Master Jetflo case fans, Samsung 970 Evo plus SSD, 1TB HDD, Win 10, PLAYSTATION 4, T150, T3PA Pro Pedal set, TH8A Shifter
the big print giveth the small print taketh

TURBOSNOOP
Posts: 30
Joined: Tue May 26, 2015 3:51 am

Re: Limited number of slots

Post by TURBOSNOOP » Fri Feb 01, 2019 12:43 am

Well that *censored*,guess I'm really going to start looking into a PC

MarkSH
Posts: 74
Joined: Wed Jan 30, 2019 2:49 pm

Re: Limited number of slots

Post by MarkSH » Fri Feb 01, 2019 1:55 am

The limits are really quite high. And it's not like the game has no limits on it either, no matter how much memory you add in. See the 32 animal limit mod. Turns out there's a max 10 animal pens for a good reason: the game on PC gets really flakey if you use 32, especially if it's within the rendered map's range.

If you get close to the limit you likely have a lot of unused items or a lot of different machines, and you can just replace some of them with duplicates of one of them you already have. E.g. instead of having 7 different large tractors, replace 4 of them with one of the other three, and you suddenly save a hundred slots...

BreadedVirus
Posts: 1408
Joined: Sun Nov 27, 2016 6:10 am
Location: here, there everywhere

Re: Limited number of slots

Post by BreadedVirus » Fri Feb 01, 2019 12:31 pm

TURBOSNOOP wrote:
Fri Feb 01, 2019 12:43 am
Well that *censored*,guess I'm really going to start looking into a PC
You can get a decent entry level gaming PC for about $500 these days. *thumbsup*
MasterBox MB500 ATX Mid Tower Case, Asus - PRIME Z390-A ATX LGA1151 Motherboard, Core i5-9600K 3.7 GHz 6-Core Processor , GEFORCE RTX 2070 SUPER 8GB , 24GB RAM, CRYORIG - M9i 48.4 CFM CPU Cooler, 5 Cool Master Jetflo case fans, Samsung 970 Evo plus SSD, 1TB HDD, Win 10, PLAYSTATION 4, T150, T3PA Pro Pedal set, TH8A Shifter
the big print giveth the small print taketh

thumbwiz
Posts: 735
Joined: Sun Jun 14, 2015 5:14 pm

Re: Limited number of slots

Post by thumbwiz » Fri Feb 01, 2019 1:56 pm

Slots = RAM
Microsoft and Sony (console) don't want FS over filling RAM and crashing.
Giants doesn't care if you fill your PC RAM and crash the game, so no slots.
X1 / PC gaming
Ontario, Canada

Alagos
Moderator
Posts: 1809
Joined: Thu Aug 15, 2013 2:54 pm
Location: The Netherlands

Re: Limited number of slots

Post by Alagos » Fri Feb 01, 2019 3:44 pm

'Giants doesn't care' is a nice wrong way of seeing it. There are way to many different PCs with differing amounts of RAM for Giants to make a system thats worth the trouble. Besides, PCs don't usually run into problems when running out of RAM, they can 'just' extend it to harddrives, though that doesn't really help the speed.
I assume people don't use Seasons, unless they say otherwise.

How to upload your >> log<<
How to upload >>images << to the forum
How to get your gamekey's activation limit >>reset<<
How to report a >> bug <<

>>Rules<<

User avatar
BearClaw
Posts: 258
Joined: Tue Aug 08, 2017 6:19 pm

Re: Limited number of slots

Post by BearClaw » Fri Feb 01, 2019 3:51 pm

I have never used all slots on ps4, for fs17 og 19. But if your farm has several vehicles and equipment you will have a problem. But if you play realistic you wont have problem with slots
I love the smell of farming better than the profit

Rasping rabbit
Posts: 1280
Joined: Fri Jun 22, 2018 5:57 pm

Re: Limited number of slots

Post by Rasping rabbit » Fri Feb 01, 2019 5:01 pm

Personally I would rather have some indication of how much memory I was taking up than have my game just grind to a halt because I had overloaded it with too many tractors.

Also I don’t think the limit is that restrictive, but I guess everybody’s gameplay differs.

thumbwiz
Posts: 735
Joined: Sun Jun 14, 2015 5:14 pm

Re: Limited number of slots

Post by thumbwiz » Fri Feb 01, 2019 5:22 pm

Alagos wrote:
Fri Feb 01, 2019 3:44 pm
'Giants doesn't care' is a nice wrong way of seeing it. There are way to many different PCs with differing amounts of RAM for Giants to make a system thats worth the trouble. Besides, PCs don't usually run into problems when running out of RAM, they can 'just' extend it to harddrives, though that doesn't really help the speed.
I agree with you on most of that. However, I don't agree with "There are way to many different PCs with differing amounts of RAM for Giants to make a system thats worth the trouble". Every programming language I've ever used has memory management and simple ways to determine installed and available RAM.

I'd like to know how Giants knows how much RAM an object will use in the first place, unless they load it, record the usage, then unload it as you're browsing in the store.
X1 / PC gaming
Ontario, Canada

Post Reply