Horses

User avatar
Husqvarna TS 352
Posts: 502
Joined: Sun Dec 09, 2018 2:59 am
Location: The Moon

Horses

Post by Husqvarna TS 352 » Sun Jul 14, 2019 7:25 am

Hi i'm having some issues with not being able to ride horses. This has been happening since patch 1.2 and the latest patches haven't helped. I've tried everything. Restart game, console, big pen, small pen, the modhub pen (klein preferwede?), delivered the horses myself (vice versa), different horses etc. Does anyone have a solution? Or been having these problems? Because i'm getting fed up with buying a horse for 5 grand and then they are worth like 500 bucks cause I can't ride them. And yes I am pressing x. Btw xbox one is the platform. Thanks :smileynew:
G'day

Patrick73
Posts: 1591
Joined: Fri Oct 21, 2016 9:17 am

Re: Horses

Post by Patrick73 » Sun Jul 14, 2019 7:47 am

I can only get on horses from one side dunno if that helps

User avatar
Husqvarna TS 352
Posts: 502
Joined: Sun Dec 09, 2018 2:59 am
Location: The Moon

Re: Horses

Post by Husqvarna TS 352 » Sun Jul 14, 2019 7:48 am

Ok will try
G'day

User avatar
Husqvarna TS 352
Posts: 502
Joined: Sun Dec 09, 2018 2:59 am
Location: The Moon

Re: Horses

Post by Husqvarna TS 352 » Sun Jul 14, 2019 8:22 am

Nope hasn't worked. Wondering if I should just give up on horses until FS21 is released, cause I haven't got any more tricks in the book to try and solve this :sadnew:
G'day

Patrick73
Posts: 1591
Joined: Fri Oct 21, 2016 9:17 am

Re: Horses

Post by Patrick73 » Sun Jul 14, 2019 8:27 am

Was just a thought. I’m on PS4 btw

User avatar
L2K Perma
Posts: 107
Joined: Mon Jul 16, 2018 5:00 am

Re: Horses

Post by L2K Perma » Sun Jul 14, 2019 8:39 am

You said you tried everything but have you tried without any mods enabled to rule out a mod that is causing conflict? With being on console it wouldn't seem likely but nevertheless it's still a possibility.
FS13 - Xbox 360
FS15 - Xbox 360/Xbox One
FS17 - Xbox One
FS19 - PC

PC specs: i5-8600k, M22 Kraken AIO cooler, 16GB ddr4 ram, GTX 1070 Ti, 256 GB SSD, 1 TB HDD

Tylercheesey1986
Posts: 821
Joined: Sun Apr 14, 2019 11:04 am
Location: Central West, NSW Australia

Re: Horses

Post by Tylercheesey1986 » Sun Jul 14, 2019 11:24 am

What map do you have problem on?
Aussie who loves himself a 7790 JD cotton picker, 100ac was most i got off in one day. (22.5hrs)
Currently a 300 ac irrigated beef farmer with Hereford Angus x.
50-120 head.
Gear-MF i148, 7 disc offset plow, fert/seed broadcaster, harrow bars.
Only crop for improving grazing capacity so don't need much.
Aussie farmer who thinks FS 19 rulz :gamer:
Xbox gamer tag- TopCheesey420

User avatar
Husqvarna TS 352
Posts: 502
Joined: Sun Dec 09, 2018 2:59 am
Location: The Moon

Re: Horses

Post by Husqvarna TS 352 » Sun Jul 14, 2019 11:29 am

L2K Perma wrote:
Sun Jul 14, 2019 8:39 am
You said you tried everything but have you tried without any mods enabled to rule out a mod that is causing conflict? With being on console it wouldn't seem likely but nevertheless it's still a possibility.
Yes I have and none have caused the problem. Neither has having no mods at all
G'day

User avatar
Husqvarna TS 352
Posts: 502
Joined: Sun Dec 09, 2018 2:59 am
Location: The Moon

Re: Horses

Post by Husqvarna TS 352 » Sun Jul 14, 2019 11:31 am

It happens on all maps
G'day

juf.de
Posts: 2277
Joined: Fri Mar 30, 2012 8:04 pm

Re: Horses

Post by juf.de » Sun Jul 14, 2019 11:34 am

On Windows with Steam we got a option to validate the files of a game, not sure if your console has a similar feature. If it has try that, otherwise try uninstalling and reinstalling the game,the chances are low, but sometimes there are corrupted files which can mess something up.
Another point you didn't mention so far is the help window in the top left. Whats in there, when you stand next to a horse? Does is show the key to ride or not?
Anleitung für log.txt, Giants Bilderhoster, erweiterter Texteditor, Konsole (PC)
Tutorial for log.txt, Giants Imagehoster, Console commands (PC)
Direktlink Giants Imagehoster
[PC] [Mac] [XB1] [PS4] in the thread title keeps the Forum clean / im Threadtitel hält das Forum übersichtlich
PN nur für persönliche Unterhaltungen. | PM only for personal conversation.
Playing on PC

User avatar
Husqvarna TS 352
Posts: 502
Joined: Sun Dec 09, 2018 2:59 am
Location: The Moon

Re: Horses

Post by Husqvarna TS 352 » Sun Jul 14, 2019 11:37 am

It shows the button "x" ride horse. At the start of the game I could press it and it worked but after patch 1.2 and so on it will not let me ride them. Anyway thanks for the help
G'day

Tylercheesey1986
Posts: 821
Joined: Sun Apr 14, 2019 11:04 am
Location: Central West, NSW Australia

Re: Horses

Post by Tylercheesey1986 » Sun Jul 14, 2019 11:37 am

Hmmm, that's weird can't find any similar issues myself, horses work fine on my Xbox version 1.4
Aussie who loves himself a 7790 JD cotton picker, 100ac was most i got off in one day. (22.5hrs)
Currently a 300 ac irrigated beef farmer with Hereford Angus x.
50-120 head.
Gear-MF i148, 7 disc offset plow, fert/seed broadcaster, harrow bars.
Only crop for improving grazing capacity so don't need much.
Aussie farmer who thinks FS 19 rulz :gamer:
Xbox gamer tag- TopCheesey420

Tylercheesey1986
Posts: 821
Joined: Sun Apr 14, 2019 11:04 am
Location: Central West, NSW Australia

Re: Horses

Post by Tylercheesey1986 » Sun Jul 14, 2019 11:39 am

Sometimes if horses are moving around it can be difficult to get the "ride" function to appear
Aussie who loves himself a 7790 JD cotton picker, 100ac was most i got off in one day. (22.5hrs)
Currently a 300 ac irrigated beef farmer with Hereford Angus x.
50-120 head.
Gear-MF i148, 7 disc offset plow, fert/seed broadcaster, harrow bars.
Only crop for improving grazing capacity so don't need much.
Aussie farmer who thinks FS 19 rulz :gamer:
Xbox gamer tag- TopCheesey420

User avatar
Husqvarna TS 352
Posts: 502
Joined: Sun Dec 09, 2018 2:59 am
Location: The Moon

Re: Horses

Post by Husqvarna TS 352 » Sun Jul 14, 2019 11:44 am

It definetly shows, just doesn't work at all
G'day

User avatar
L2K Perma
Posts: 107
Joined: Mon Jul 16, 2018 5:00 am

Re: Horses

Post by L2K Perma » Sun Jul 14, 2019 11:48 am

It's definitely weird. Something I would probably try would be to uninstall the game, power cycle the Xbox, then reinstall the game, though you may need to reinstall any mods but you'll still have your game saves since they sync to the cloud.
FS13 - Xbox 360
FS15 - Xbox 360/Xbox One
FS17 - Xbox One
FS19 - PC

PC specs: i5-8600k, M22 Kraken AIO cooler, 16GB ddr4 ram, GTX 1070 Ti, 256 GB SSD, 1 TB HDD

Post Reply