Maps do not work on start from scratch

Frick
Posts: 86
Joined: Sat Jul 28, 2018 8:42 am

Maps do not work on start from scratch

Post by Frick » Mon Sep 23, 2019 9:40 am

I do not know what Giants check when they include maps in the mods, but some of them do not work with "start from scratch" because I have machines. One example is the map "this is Ireland".
Why is it so?

OlavEmil
Posts: 216
Joined: Thu Aug 03, 2017 10:12 pm

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by OlavEmil » Mon Sep 23, 2019 12:01 pm

The map maker decides what is and isn't included in the different starting options. If he prefers so, he can make it so that you start with buildings and machinery even on start from scratch.

eric21
Posts: 6093
Joined: Thu Mar 13, 2014 6:48 pm

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by eric21 » Mon Sep 23, 2019 12:11 pm

Yeah the maps not broken but you can easily get on it. Otherwise you could sell your stuff and change the settings to make it harder

Frick
Posts: 86
Joined: Sat Jul 28, 2018 8:42 am

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by Frick » Mon Sep 23, 2019 12:53 pm

eric21 wrote:
Mon Sep 23, 2019 12:11 pm
Yeah the maps not broken but you can easily get on it. Otherwise you could sell your stuff and change the settings to make it harder
Well, for me that is not the same thing
And it certanly does not fit the description for "start from scratch"
But I can live without playing those maps if the maker decides to do them that way, there are other great maps out there that allows me to play the way I want

Derplodactyl
Posts: 452
Joined: Sat Dec 23, 2017 7:09 pm

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by Derplodactyl » Mon Sep 23, 2019 1:35 pm

Then go for it, no one is forcing you to play the maps :)

I, on a personal note, much prefer having multiple yards on the map prebuilt, then you have to work up to buying those different yards as you become more successful.
- James G | Derplodactyl (The Jaggler)
- Co-owner of FSClub
- PC & Xbox One

PC Specs:
-AMD Ryzen 5 2400G
-AMD Radeon RX 590 8GB
-16GB DDR4
-1TB/500GB Storage
-Samsung 55'' Q8D QLED 4K (HDR 1500) TV

Rasping rabbit
Posts: 1280
Joined: Fri Jun 22, 2018 5:57 pm

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by Rasping rabbit » Mon Sep 23, 2019 1:49 pm

Or just sell the machinery and make the money go away. Easy enough to find something to lease a few times to waste money.

eric21
Posts: 6093
Joined: Thu Mar 13, 2014 6:48 pm

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by eric21 » Mon Sep 23, 2019 2:07 pm

He doesn't want to

User avatar
redglasses
Posts: 5626
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:01 pm
Location: Farming land, Canada

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by redglasses » Mon Sep 23, 2019 2:12 pm

Derplodactyl wrote:
Mon Sep 23, 2019 1:35 pm
I, on a personal note, much prefer having multiple yards on the map prebuilt, then you have to work up to buying those different yards as you become more successful.
I would love to be able to build a good farm yard, but the peaceable system is totally busted so there is no point, especially on smaller maps I just play on new farmer and adjust the settings.
Playing Minibrunn on xbox one (Thanks TopAce *thumbsup* )
Upload your screenshots here: IMG server
Buy and sale forum
Remember there is no need to spread your manure around the forums :wink3:
Jack of all trades, master of the skid steer
Have fun out on the fields :hi:

Derplodactyl
Posts: 452
Joined: Sat Dec 23, 2017 7:09 pm

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by Derplodactyl » Mon Sep 23, 2019 2:27 pm

redglasses wrote:
Mon Sep 23, 2019 2:12 pm
Derplodactyl wrote:
Mon Sep 23, 2019 1:35 pm
I, on a personal note, much prefer having multiple yards on the map prebuilt, then you have to work up to buying those different yards as you become more successful.
I would love to be able to build a good farm yard, but the peaceable system is totally busted so there is no point, especially on smaller maps I just play on new farmer and adjust the settings.
Exactly this, especially for consoles. Impossible to create tight yards on smaller maps

The way I see it, the modder put a lot of effort into the yards, so I'd play it how it's intended - nothing wrong if you choose otherwise, but that's my thoughts. :)
- James G | Derplodactyl (The Jaggler)
- Co-owner of FSClub
- PC & Xbox One

PC Specs:
-AMD Ryzen 5 2400G
-AMD Radeon RX 590 8GB
-16GB DDR4
-1TB/500GB Storage
-Samsung 55'' Q8D QLED 4K (HDR 1500) TV

adammac5858
Posts: 336
Joined: Wed Apr 04, 2018 5:35 pm

Re: Maps do not work on start from scratch

Post by adammac5858 » Mon Sep 23, 2019 4:38 pm

I like to build my own yard as well. This is why I enjoy the Pacific Southwest map so much. However, Lone Oak is prebuilt and is actually quite enjoyable IMHO.
FS17 on PS4
FS 19 on the XBox 1X (No more PS here!)
Xbox: Macdizzle58
MODDERS: You are the reason I play. Without you, I would never had gotten hooked on FS17. THANK YOU

Post Reply