Remove Zone Markers

Your forum for all discussions around Modding.
heino79
Posts: 20
Joined: Wed Sep 18, 2019 8:44 am

Remove Zone Markers

Post by heino79 »

Hello

i have been trying to nmade change to holmakra, just for my self, not to publish, i just removed the sawmill and log stakes out front, withs work great. but all the round blue float sign is still there, how do i remove them

Hope you understand.
User avatar
LS-Lara
Posts: 392
Joined: Sun Aug 04, 2019 4:57 pm

Re: Remove Zone Markers

Post by LS-Lara »

The "technical parts" of the building (markers, triggers, ...) will be loaded through the "placeables.xml" of the map. Find the entry that corresponds to the coordinates of the building you removed and delete or comment out that entry. The same applies to any savegame in case you continue using it.
Der Sinn des Lebens ist:
29.61%

Mein Traktor:
Base:
HP Pavilion 690-03xx
Core i7-8700 @ 3.2GHz
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
2x Benq GL2450H
Windows 10 Home 64bit
Custom:
2 x 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 C16 XMP 2.0
Samsung NVMe M.2 970 EVO Plus 500GB
Samsung SSD 860 EVO 1TB
Logitech G203 Prodigy
Logitech Wireless F710
heino79
Posts: 20
Joined: Wed Sep 18, 2019 8:44 am

Re: Remove Zone Markers

Post by heino79 »

thanks i have tried that. but did not seam to work.. im not a modder i just wanted to be able to start with normal sawmill on that map but guess not.
User avatar
LS-Lara
Posts: 392
Joined: Sun Aug 04, 2019 4:57 pm

Re: Remove Zone Markers

Post by LS-Lara »

Hmm ... works without issues for me - both in basemap and in savegame. Which is the building you have "physically" deleted and which one did you disable in the placeables.xml?
Der Sinn des Lebens ist:
29.61%

Mein Traktor:
Base:
HP Pavilion 690-03xx
Core i7-8700 @ 3.2GHz
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
2x Benq GL2450H
Windows 10 Home 64bit
Custom:
2 x 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 C16 XMP 2.0
Samsung NVMe M.2 970 EVO Plus 500GB
Samsung SSD 860 EVO 1TB
Logitech G203 Prodigy
Logitech Wireless F710
heino79
Posts: 20
Joined: Wed Sep 18, 2019 8:44 am

Re: Remove Zone Markers

Post by heino79 »

i removed all the building and items i bought places. i have tried with a completely empty placeables.xml but the marker still show up...
User avatar
LS-Lara
Posts: 392
Joined: Sun Aug 04, 2019 4:57 pm

Re: Remove Zone Markers

Post by LS-Lara »

If all items are disabled in the placeables.xml, then all markers WILL vanish except for the dealer. Also, some remaining buildings (including your home), fences and the gates will be gone.

So, WHICH placeables.xml did you edit: in the base map or in a savegame? And what did you do then: load an existing savegame or start a new one?

Whatever buildings you deleted in GE in the base map, these changes will also be seen on any old savegame. But changes to the placeables.xml in the base map will not have any effect on existing savegames, only on new ones. So you would need to disable them there, too.

You only have that edited and correctly saved map in your mod-folder, right?
Der Sinn des Lebens ist:
29.61%

Mein Traktor:
Base:
HP Pavilion 690-03xx
Core i7-8700 @ 3.2GHz
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
2x Benq GL2450H
Windows 10 Home 64bit
Custom:
2 x 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 C16 XMP 2.0
Samsung NVMe M.2 970 EVO Plus 500GB
Samsung SSD 860 EVO 1TB
Logitech G203 Prodigy
Logitech Wireless F710
heino79
Posts: 20
Joined: Wed Sep 18, 2019 8:44 am

Re: Remove Zone Markers

Post by heino79 »

i have made all the change in the map files.. i just made a new game, and it work.. thank you so much for you help
Post Reply