Problem z FS25
9 posts
Page 1 of 1
Problem z FS25
Mam taki problem, że za każdym razem gdy próbuje odpalić nowy świat to wyrzuca mnie z gry. Wyświetlało mi się wiele razy że mam zaktualizować sterowniki karty graficznej. To zaktualizowałem i nadal nie działa.
-
- Moderator
- Been thanked: 1 time
Re: Problem z FS25
Załącz w poście LOG z gry jak pojawi się ten problem, znajdziesz go w "Dokumenty/My Games/FarmingSimulator2025/log.txt"
Problem z FS25
Drzewa posadzone na własnych polach się bagują używając sadzarki Damcon i znikają po uruchomieniu gry ponownie. Sprawdzone na mapach Zielonka i River BS.
Last edited by MaxKris on Tue Nov 26, 2024 3:38 am, edited 1 time in total.
-
Witam
Mam problem bo nie wykrywa mi w grze stacyjki która była w edycji kolekcjonerskiej co mam w tej sytuacji zrobić proszę o pomoc
Mam problem bo nie wykrywa mi w grze stacyjki która była w edycji kolekcjonerskiej co mam w tej sytuacji zrobić proszę o pomoc
fs25 mam problem z odpaleniem gry po po odpalaniu wyskakuje mi bład : Error: Could not init 3D system. A graphics card support DirectX 12 and Shader Model 6.0 is required. Please install the latest video drivers. If you continue seeing this message, it means your GPU does not fulfill the minimum requirements for playing Farming Simulator 25. Download latest GPU driver now? w pliku log wyskakuje bład Error: Hardware does not support DX12.0 or above.nie pomaga próba zmiany d3d12 na d3d11 lubd 3d10 w pliku game sterowniki kardy graficznej zaktualizowane. Co jescze moge zrobic ?
-
- Moderator
Więc tak po 1 w FS25 nie ma już wsparcia dla DX11 i starszych więc te głupie porady zmiany api renderowania już są na nic... Po 2 wraz z patchem 1.3 Giants wymusił stosowanie tylko kart graficznych wspierających w 100% DX12, a nie tylko obsługę gier z DX12 ale na funkcjach DX11 więc jeśli po poprawnej aktualizacji sterowników (przez stronę producenta lub aplikację, a nie Menadżer urządzeń w Windows) nadal masz komunikat oznacza on że masz sprzęt niespełniający minimalnych wymagań gry.denio44 wrote: Sun Dec 08, 2024 11:37 am fs25 mam problem z odpaleniem gry po po odpalaniu wyskakuje mi bład : Error: Could not init 3D system. A graphics card support DirectX 12 and Shader Model 6.0 is required. Please install the latest video drivers. If you continue seeing this message, it means your GPU does not fulfill the minimum requirements for playing Farming Simulator 25. Download latest GPU driver now? w pliku log wyskakuje bład Error: Hardware does not support DX12.0 or above.nie pomaga próba zmiany d3d12 na d3d11 lubd 3d10 w pliku game sterowniki kardy graficznej zaktualizowane. Co jescze moge zrobic ?
dxdiag pokazuje wersje directX 12 karta graficzna to nvidia geforce gtx 860m procesor to 4 rdzeiowa i5 2.90 GHz 16gb ram czy te parametry sprzetowe wystarcza o odpalia gry?Ziuta Modding wrote: Sun Dec 08, 2024 11:42 amWięc tak po 1 w FS25 nie ma już wsparcia dla DX11 i starszych więc te głupie porady zmiany api renderowania już są na nic... Po 2 wraz z patchem 1.3 Giants wymusił stosowanie tylko kart graficznych wspierających w 100% DX12, a nie tylko obsługę gier z DX12 ale na funkcjach DX11 więc jeśli po poprawnej aktualizacji sterowników (przez stronę producenta lub aplikację, a nie Menadżer urządzeń w Windows) nadal masz komunikat oznacza on że masz sprzęt niespełniający minimalnych wymagań gry.denio44 wrote: Sun Dec 08, 2024 11:37 am fs25 mam problem z odpaleniem gry po po odpalaniu wyskakuje mi bład : Error: Could not init 3D system. A graphics card support DirectX 12 and Shader Model 6.0 is required. Please install the latest video drivers. If you continue seeing this message, it means your GPU does not fulfill the minimum requirements for playing Farming Simulator 25. Download latest GPU driver now? w pliku log wyskakuje bład Error: Hardware does not support DX12.0 or above.nie pomaga próba zmiany d3d12 na d3d11 lubd 3d10 w pliku game sterowniki kardy graficznej zaktualizowane. Co jescze moge zrobic ?
-
- Moderator
Masz bardzo starą kartę graficzną która nigdy nie spełniała wymagań gry. Nie bardzo chyba też rozumiesz co napisałem, twoja karta ma wsparcie dla DX12 ale tylko coś w rodzaju emulacji a nie pełnego wsparcia. Wszystkie funkcje które może konwertuje na DX11 i na tej zasadzie obsługuje aplikację, zostało to wyłączone dla FS25 aby nie powodować problemów z grą.denio44 wrote: Sun Dec 08, 2024 12:24 pmdxdiag pokazuje wersje directX 12 karta graficzna to nvidia geforce gtx 860m procesor to 4 rdzeiowa i5 2.90 GHz 16gb ram czy te parametry sprzetowe wystarcza o odpalia gry?Ziuta Modding wrote: Sun Dec 08, 2024 11:42 amWięc tak po 1 w FS25 nie ma już wsparcia dla DX11 i starszych więc te głupie porady zmiany api renderowania już są na nic... Po 2 wraz z patchem 1.3 Giants wymusił stosowanie tylko kart graficznych wspierających w 100% DX12, a nie tylko obsługę gier z DX12 ale na funkcjach DX11 więc jeśli po poprawnej aktualizacji sterowników (przez stronę producenta lub aplikację, a nie Menadżer urządzeń w Windows) nadal masz komunikat oznacza on że masz sprzęt niespełniający minimalnych wymagań gry.denio44 wrote: Sun Dec 08, 2024 11:37 am fs25 mam problem z odpaleniem gry po po odpalaniu wyskakuje mi bład : Error: Could not init 3D system. A graphics card support DirectX 12 and Shader Model 6.0 is required. Please install the latest video drivers. If you continue seeing this message, it means your GPU does not fulfill the minimum requirements for playing Farming Simulator 25. Download latest GPU driver now? w pliku log wyskakuje bład Error: Hardware does not support DX12.0 or above.nie pomaga próba zmiany d3d12 na d3d11 lubd 3d10 w pliku game sterowniki kardy graficznej zaktualizowane. Co jescze moge zrobic ?
Gra się nie zapisuje
Wie ktoś co zrobić jak wyswietla mi sie że stan gry nie zostal zapisany co mam zrobic aby sie zapisal
9 posts
Page 1 of 1