Gra przestała działać

Bartosz W.

Gra przestała działać

Post by Bartosz W. »

Witam, mam problem z grą i może ktoś podpowie co mógłbym zrobić. Zacznę od tego że gram na laptopie przez steama. Laptop dosyć średni ale do tej pory dało się normalnie grać (półtora roku jakoś grałem) . Problem polega na tym, że zapis gry przestał się włączać po ostatniej aktualizacji 1.21. Wczytuje się i po osiągnięciu 100% klikam enter, czarny ekran i mnie wywala z gry całkowicie. I tak na każdym zapisie, nawet nowym. Stwierdziłem , że może to przez aktualizacje więc wróciłem do 1.20 ale problem pozostał, żaden zapis gry nie chce się włączyć. Usunięcie wszystkich modów również nie pomaga. Próbowałem już różnych rzeczy, wracałem też do wersji 1.19, nic to nie dało. Odinstalowałem grę i zainstalowałem ponownie, dalej nic. Usunąłem wszystkie zapisy, gra czysta, bez modów, chcę włączyć nowy zapis, ładuje się do 100%, da się wybrać postać i po kliknięciu esc żeby wejść do gry, wywala do pulpitu. Nie mam już pojęcia dlaczego gra przestała działać tak nagle i nic nie działa.
Dodam też że po włączeniu gry zawsze jest błąd żeby zaktualizować sterowniki od karty graficznej, ale to było od początku, nawet jak aktualizowałem kiedyś sterowniki to dalej ten błąd wyskakiwał żeby zainstalować sterowniki do najnowszej wersji. Kartę mam intela. Na ten moment nie mogę ich zaktualizować albo nie wiem jak to zrobić.
Attachments
WhatsApp Image 2026-07-30 at 23.23.46.jpeg